Ohjattu iltapäivätoimintaAlaluokkien (1–4) oppilaille järjestetään koulupäivän jälkeen turvallista iltapäivätoimintaa

Toiminnan yleisenä tavoitteena on tukea lasten hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohja hyvälle kasvulle ja kehitykselle.  1. ja 2. luokan oppilaiden iltapäivätoiminta on Helsingin kaupungin kanssa tehtyyn sopimukseen perustuvaa ja opetusministeriön taloudellisesti tukemaa.

Iltapäiväkerhossa lasten on mahdollista tehdä läksyjä, tavata koulukavereita sekä pelata ja leikkiä turvallisessa ympäristössä. Lapsille tarjotaan mielekästä ja virkistävää vapaa-ajantoimintaa koulun tiloissa sekä lähialueen leikkipuistoissa. Myös monipuoliset retket esimerkiksi uimaan, kiipeilemään, museoihin ovat osa koulumme iltapäivätoimintaa.

Iltapäivätoimintaan osallistuvat nauttivat koululla välipalaa.

Iltapäivätoiminta on maksullista ja asiakasmaksut 1.1.2020 alkaen ovat 1.- ja 2.-luokkalaisille 100 €/kk klo 16 asti ja 120 €/kk klo 17 asti.  3.- ja 4.-luokkalaisille maksut ovat 130 €/kk klo 16 asti ja 150 €/kk klo 17 asti.

Jos iltapäivähoitoon osallistuva lapsi ei jonakin päivänä tule hoitoon tai hänen täytyy lähteä hoidosta aikaisemmin, huoltajaa pyydetään ilmoittamaan asiasta kirjallisesti tai puhelimitse. Puhelimiin vastataan heti iltapäivätoiminnan käynnistyttyä, ja aamupäivisin ennen toiminnan alkamista voi lähettää tekstiviestin ryhmän ohjaajille.

Ohjaajien puhelinnumerot

Iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen

  • 1. ja 2. luokan oppilaat: iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan lukuvuodeksi 2021-2022 Helsingin kaupungin lomakkeella, joka pyydetään palauttamaan ilmoittautumisaikana 22.03.-23.04.2021 joko osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai viemään se paikan päälle osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki (aukioloaika klo 8:00–16:00).
  • 3. ja 4. luokan oppilaat: Lomake (pdf) pyydetään palauttamaan 31.03.2021 mennessä sähköisesti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., koulun postilaatikkoon tai postitse osoitteeseen Helsingin Saksalainen koulu, iltapäivätoiminta, Malminkatu 14, 00100 Helsinki.

Irtisanoutuminen iltapäivätoiminnasta

Irtisanomiset tehdään kirjallisena vähintään neljä viikkoa ennen viimeisen läsnäolokuukauden loppua. Osallistumissuhde päätetään aina kuukauden loppuun.

  • 1. ja 2. luokan oppilaidn osallistuminen iltapäivätoimintaan voidaan irtisanoa täyttämällä oheinen Helsingin kaupungin lomake (pdf) ja toimittamalla se suoraan Kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan, josta vahvistusilmoitus lähetetään huoltajalle sähköpostitse tai kirjeenä.
  • 3. ja 4. luokan oppilaiden irtisanoutumiset tehdään vapaamuotoisesti ja ne toimitetaan joko Wilman kautta tai lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lisätietoa on Helsingin kaupungin sivulla: iltapäivätoiminta kouluissa

Helsingin Saksalaisen koulun tarjoamaan iltapäivätoimintaan voi tutustua tämän videon kautta.