Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Lukio

Vanhojentanssit - ilo silmälle

15.02.2019 Lukion toisen luokan opiskelijat juhlivat vanhojenpäivää perjantaina 15.2. Juhla korostaa heidän asemaansa kouluyhteisön varttuneimpina oppilasjäseninä, koska abiturientit ovat – ainakin melkein  – jättäneet koulun. Tansseja on harjoiteltu  syksystä saakka liikunnanopettaja Tiina Nikulaisen ja Mikael Nevalaisen ohjaamina, ja lopputulos oli vaikuttava. Juhlallisuudet käynnistyivät jo torstai-iltana, kun vanhat esittivät tansseja perheilleen ja ystävilleen. Perjantaina tanssit esitettiin kolmeen kertaan omalla koululla. Tanssien joukossa oli sekä klassikoita, kuten tango, valssi ja cicapo, ett...

Lue lisää...
Koulun elämää

Eläköön abit eli Abis sind die besten!

14.02.2019 Penkkareita juhlittiin iloisen riehakkaasti torstaina 14.2. Koulu oli koristeltu kekseliäästi, ja muutenkin oli hiukan erilainen koulupäivä. Abit kiertelivät koulua, ja nuoremmat koululaiset huusivat täysin palkein: ”Abis sind die besten!” – ja saivat palkkionsa. Nautittuaan keittiön väen valmistaman herkullisen brunssin abit viihdyttivät opettajia ja 7.–10. luokan oppilaita abishow´lla. Noin tunnin kestänyt monipuolinen ja hauska ohjelma saavutti yleisön suosion. Penkkaripäivä jatkui rekka-ajelulla muiden helsinkiläisabien kanssa. 

Lukio

Abit valmistautuvat suullisiin DIA-kokeisiin

13.02.2019 Abien kirjalliset päättökokeet ovat ohitse ja suullisten kokeiden aika lähestyy. Helsingin Saksalaisen koulun opiskelijat valmistautuvat tehostetusti suullisiin tentteihin kuluvien päivien aikana. Kuvassa opiskelijat valmistautuvat englannin kielen kokeeseen kertaamalla kokeeseen tulevia teemoja. Toivotamme kaikille abeillemme tsemppiä kokeisiin !  

Koulun elämää

DSH:n alumnit säväyttivät jälleen

12.02.2019 Perjantaina 8. helmikuuta 2019 järjestettiin Helsingin Saksalaisella koululla alumnifoorumi, joka on koulun entisten oppilaiden järjestämä tapahtuma 9.-luokkalaisille ja lukiolaisille. Se pyrkii rohkaisemaan oman alan ja opintojen valinnassa ja antamaan tietoa jatko-opinnoista. Alumnifoorumi alkoi Cassandra Zaesken lyhyellä alustuksella. Hän kertoi sekä omista opinnoistaan että alumnien toiminnasta. Tämän lisäksi Zaeske esitteli päivän ohjelman. Oppilaat jakautuivat sen jälkeen ryhmiin, joissa he kuuntelivat kahden alumnin esityksen.  Kokonaisuudessaan foorumi onnistui antamaan realistis...

Lue lisää...
Koulun elämää

Jännitystä ja iloisia ilmeitä soveltuvuuskokeessa

12.02.2019 Lauantaina 8.2.2019 oli koululla vilskettä, kun 74 reipasta esikouluikäistä lasta osallistui 1b-luokan soveltuvuuskokeeseen. Pienet oppilaaksi pyrkijät tekivät mielikuvitusmatkan Hampuriin tai Berliiniin. Heidän innokasta ja ahkeraa työskentelyä seuratessa saattoi jo tässä vaiheessa nähdä, että saamme kouluumme taas yhden hienon 1b-luokan aloittamaan koulutiensä elokuussa 2019.  Kokeiden korjaus alkoi välittömästi maanantaina ja pienen hiihtolomakeskeytyksen jälkeen se jatkuu usean opettajan voimin. Tulokset julkistetaan maaliskuun aikana.

Näytä kaikki »