Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Koulun elämää

Retkellä Mustasaaressa

15.08.2018 Kasi- ja kymppiluokkalaisten lukuvuosi käynnistyi retkellä Mustasaareen. Ohjelmassa oli monenlaisia ryhmätehtäviä, rentoa yhdessäoloa ja maukasta ruokaa. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä syksyn hankkeisiin ja haasteisiin.      

Koulun elämää

Uusi Wilma-osoite

16.07.2018 Koulumme käyttämä Wilma hallinto-ohjelma on siirtynyt yksityiskoulujen yhteiseen järjestelmään. Wilman uusi osoite on seuraava: yvkoulut.inschool.fi Wilman käyttäjätunnukset ja salasanat säilyvät ennallaan.

Koulun elämää

Unicef-kävelyllä Töölönlahden ympäri

31.05.2018 Luokkien 6 - 11 Unicef-kävelyllä hankittiin tukea Afrikan lasten peruskoulutukseen. Tapahtuman oli järjestänyt oppilaskunta. Reitillä liikuttiin ryhmissä, joissa oli eri luokkien oppilaita, ja matkan varrella oli pysähdyspaikkoja monipuolisine tehtävineen. Hesperian puistossa esimerkiksi harrastettiin pussijuoksua, Oopperan amfiteatterilla otettiin ryhmäkuvia ja Tokoinrannassa vedettiin köyttä. Sää suosi tapahtumaa, ja eväät maistuivat. Toivottavasti sponsorit suosivat reippaita kävelijöitä!

Koulun elämää

Movie Monday - DSH:n kuudes filmifestivaali

30.05.2018 Maanantaina 28.5.2018 vietettiin elokuvateatteri Andorrassa Saksalaisen koulun kuudetta filmifestivaalia eli Movie Mondayta. Vieraanamme oli käsikirjoittaja ja mediakasvattaja Maija Puska, joka kertoi nuorten Minun elokuvani -filmifestivaalista. Kaikki koulun nuoret elokuvantekijät voivat lähettää filmejään näille festivaaleille perjantaihin 1.6.2018 mennessä. Maija Puska antoi erityispalkinnon Fidgetoro Spinnero -elokuvalle, jonka tekijöitä ovat Erik Huhtiniemi, Arvo, Pyry Mäki ja Erkka Lehtonen. Filmifestivaaleilla esitettiin kunkin sarjan kolme parasta elokuvaa. Erik-palkinto annettii...

Lue lisää...
Koulun elämää

Seinävaate

30.05.2018 Koulun ompelukerhon taitavissa käsissä on tänä vuonna syntynyt seinävaate, jonka nimi on Koulutalo. Se on valmistettu patchwork-tekniikalla, eli jokainen kerholainen on tehnyt oman koulutaloa kuvaavan neliönsä, jotka on sitten liitetty yhteen ja kehystetty. Seinävaate ripustetaan koristamaan omaa koulutaloamme.

Näytä kaikki »