Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Koulun elämää

1a teki iltapäivätoiminnasta leipomon

18.09.2019 Vähitellen koleammaksi ja syksyisemmäksi muuttunut sää ei tehnyt 1a-luokkalaisiin minkäänlaista vaikutusta. Innokkaina he leipoivat iltapäivätoiminnassa herkullisen kakun, joka odottaa nyt vain syömistä.   

Koulun elämää

Kirjailija Andreas Jungwirth vierailulla

13.09.2019 Itävaltalainen kirjailija Andreas Jungwirth vieraili lukukiertueensa puitteissa Helsingin Saksalaisessa koulussa tiistaina 3.9. Jungwirth luki 9. luokkalaisille otteita nuorisokirjastaan ”Schwebezustand” ja kertoi heille kirjan kirjoittamisen prosesseista ja tekniikoista. Hän myös neuvoi ja ohjasi oppilaita, kuinka itsekriittisyyttä voi pitää kirjoittaessa kurissa. Lopuksi kaikkea uutta ja opittua sovellettiin käytäntöön. Oppilaat laativat erilaisia tekstejä ja esittivät niitä koko ryhmälle kirjailijan esityspaikalla istuen.      

Perusopetus

Leirikoulu Lammilla

13.09.2019 Koulun yhdeksännet luokat olivat elokuun viimeisen viikon Lammin biologisella asemalla. Matkalla sinne 9. uokat pysähtyivät Lahdessa ja näkivat siellä vielä jääkauden jälkiä, kuten siirtolohkareita ja suppia. Salpausselkää ihailtiin Lahden mäkihyppytornin huipulta. Lammilla oli todella hauskaa, oli liikunnallisia leikkejä ja kiinnostavia maantiedon ja biologian tunteja. Oppilaat pääsivät muun muassa melomaan kajakeilla, tunnistamaan ja tutkimaan järven kaloja, tekemään vesitutkimuksia sekä testaamaan, kuinka kauas autojen melu kuuluu autotieltä. Tiistai-ilta huipentui lepakkoretkellä, jollo...

Lue lisää...
Koulun elämää

Abi-99 –vuosiluokan luokkakokous

11.09.2019 Helsingin Saksalaisen koulun 20 vuoden takaiset abit tapasivat koululla luokkakokouksen merkeissä viime perjantaina. Abi-99 –vuosiluokan tapaaminen oli täynnä jälleennäkemisen iloa, muistelua, yhdessäoloa ja leppoisaa keskustelua.  

Koulun elämää

#readhour

11.09.2019 Sunnuntaina 8.9.2019 vietettiin ensimmäistä kertaa Read Hour -tapahtumaa. Myös monissa DSH-perheissä oppilaat, vanhemmat ja opettajat ottivat kirjan käteensä ja viettivät tunnin lukien.   

Näytä kaikki »