Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Perusopetus

Teatteriretki Outolaan

02.12.2021 3A vieraili marraskuun lopussa Helsingin Kaupunginteatterissa katsomassa Tatu ja Patu Helsingissä -näytelmää.  Eräs oppilas tiivisti kaikkien mietteet näin: "Meillä oli hauska retki teatteriin ja itse esitys oli vielä hauskempi!"  

Perusopetus

Koulun 3.-luokkalaiset rakensivat linnunpönttöjä puukäsitöissä

02.12.2021 Koulun uudet käsityötilat saatiin käyttöön toukokuussa 2021. Kolmasluokkalaiset tekivät heti alkajaisiksi puukäsitöissä linnunpönttöjä. Samalla he opettelivat eri työvaiheiden verbit kahdella kielellä. Ja siinä sivussa myös tärkeimpien työkalujen nimet: die Säge - saha, die Feile - viila, der Bohrer - pora. Sanoista voi olla hyötyä, jos vaikka tarvitsee ostaa mökille työkaluja. Tässä linkki videoon.

Lue lisää...
Iltapäiväaktiviteetit

Joulun odotusta iltapäivätoiminnassa

01.12.2021 Ensimmäisten luokkien Nabe-ryhmissä on aloitettu joulutunnelman luominen. Uusia koristeita syntyy joka päivä ja joulukalenterin luukut odottavat avaamista. Askartelujen välissä lapset ovat käyneet temppuilemassa telinevoimisteluradalla ja hyvän sään vallitessa puistossa. 

Koulun elämää

Der Nordschleswiger -lehdessä kirjoitettiin DSH:sta

30.11.2021 Tanskassa ilmestyvä saksankielinen verkkolehti Der Nordschleswiger on julkaissut artikkelin Helsingin Saksalaisesta koulusta.Artikkeli löytyy tästä linkistä.        

Perusopetus

Koulukirjaston lukupäivä

29.11.2021 Perjantaina 26.11. järjestettiin taas koulukirjaston lukupäivä - kuten ennen koronaa. Tänä päivänä 6., 7. ja 8. luokan oppilaat lukivat alakoululaisille kirjastossa ja Voimatalossa. Lukijat esittelivät suosittuja klassikoita ja uusia kirjoja sekä saksaksi että suomeksi, esiintyivät reippaasti ja lukivat viihdyttävästi. Kaikki kuuntelivat innokkaasti. Suuret kiitokset saksanopettajille tuesta ja ennen kaikkea suurkiitos lukijoille!    

Näytä kaikki »