Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Iltapäiväaktiviteetit

Nabe-ryhmien pääsiäisiloa

30.03.2021 Hieman ennen pääsiäislomaa pääsivät ensimmäisen luokan Nabe-ryhmät tarkkailemaan kevään merkkejä. Lapset viettivät vauhdikkaan ja aurinkoisen iltapäivän leikkipuisto Köydenpunojanpuistikossa, koristelivat koulun pihaa ja tapasivat Voimatalossa asustavan pääsiäispupun.         

Lukio

Lukion päättötutkinnon suulliset kokeet ovat alkaneet

24.03.2021 Tänään 24.3.2021 alkoivat lukion päättötutkinnon suulliset kokeet. Koepäiviä on kaikkiaan neljä ja kaikki opiskelijat osallistuvat niiden aikana kahteen suulliseen kokeeseen. Toivotamme kaikille paljon onnea ja menestystä kokeisiin!            

Koulun historiaa

Ylioppilaskirjoitusten virstanpylväitä 

24.03.2021 Saksalaisessa koulussa aloitettiin syksyllä 1925 neljävuotisen lukio-opetuksen rakentaminen. Samalla neuvoteltiin Suomen viranomaisten kanssa oikeudesta pitää ylioppilaskirjoitukset saksan kielellä. Viranomaisilta tuli lopulta hylkäävä päätös. Sen seurauksena koulun yhdistys kääntyi saksalaisviranomaisten puoleen ja saikin luvan järjestää Helsingissä saksalaisen Reifeprüfungin sillä ehdolla, että koulun johtoon tulee silloista Saksan valtakuntaa edustava rehtori.  Keväällä 1929 kuusi opiskelijaa suoritti saksalaisen päättökokeen. Silloinkin oli sinetöityjä kirjekuoria, valittuja ehdotuksia ...

Lue lisää...
Perusopetus

Oppilaat menestyivät koulujen välisessä kilpailussa Saksassa

24.03.2021 Se oli siinä! Saksan poliittisen kasvatuksen keskusviraston (Bundeszentrale für politische Bildung) viidettäkymmenettä kertaa järjestämä koulujen välinen kilpailu www.schuelerwettbewerb.de on ohi. Olemme varsin ylpeitä siitä, että koulumme ylsi palkintosijoille noin 1.500 luokan ja yli 30.000 oppilaan joukosta! Varsinkin nykyisen poikkeustilanteen aikana se on erityisen huomionarvoinen saavutus! Luokat 8A, 8C ja 9A ottivat osaa kilpailuun yhteiskuntatiedon tunnin puitteissa. 8A ja 9A palkittiin rahapalkinnoilla, jotka laitetaan säästöön luokkakassoihin.  Luokka 9A käsitteli teemoja BlackLiv...

Lue lisää...
Iltapäiväaktiviteetit

Pääsiäiskivaa Nabessa

23.03.2021 Iltapäivätoiminnan Muumi-ryhmässä on viime viikkojen aikana ahkerasti leikitty ulkoleikkejä, askarreltu ja valmistauduttu pääsiäisen viettoon. Olemme saaneet nauttia auringosta, opetelleet maalaamista marmorikuulilla, koristelleet virpomisoksia ja istuttaneet rairuohoa. Olemme valmiita vastaanottamaan pääsiäispupun!  

Näytä kaikki »