Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Iltapäiväaktiviteetit

Karnevaalihuumaa iltapäivätoiminnassa

17.02.2021 Iltapäivätoiminnan Jeti-, Schlümpfe- ja Pokemon-ryhmät viettivät viime torstaina karnevaaleja. Kaikilla oli tosi hauskaa. Esimerkiksi diskossa lapset saivat tanssia mielin määrin itse valitsemansa musiikin tahdissa tai leikkiä vaikka ”Jerusalemin suutari -tuolileikkiä”. Karnevaaliohjelmaan kuului runsaasti erilaista toimintaa: kynsistudio, hattarapiste ja paljon, paljon muuta. Lapset juhlivat tyytyväisinä ja tunnelma oli korkealla. Kiitos kaikille ohjaajille suurenmoisesta iltapäivästä!

Iltapäiväaktiviteetit

Naben karnevaalit

15.02.2021 Viime viikon torstaina Nabessa juhlittiin karnevaaleja. Ensimmäisen luokan ryhmillä ohjelmassa oli mm. köydenvetoa, munajuoksua, kasvomaalausta, askartelua sekä tanssia discossa. Päivän kohokohta oli kuitenkin välipalaksi saadut donitsit. 

Koulun historiaa

Onnea syntymäpäivän johdosta, saksalainen alakansakoulu!

15.02.2021 Tammikuun 1. päivänä 1881 yhdeksän oppilasta kokoontui huoneeseen, jonka Dorothea Fazer oli antanut asunnostaan heidän käyttöönsä. Näin sai alkunsa saksalainen alakansakoulu, deutsche Elementarschule. Muutamat saksankieliset yksityishenkilöt, esimerkiksi saksalaisen seurakunnan pastori Richard Kirstein, Christian Bohnhof sekä von Mickwitzin naiset, olivat jo pitemmän aikaa halunneet saada tärkeäksi koetun kouluprojektin käyntiin. Varsinaisesta opetuksesta ensimmäisen puolen vuolen aikana ei tiedetä paljoakaan. Ensimmäisen opettajan Anna Bohnhofin oli kuitenkin perhesyistä pakko lopettaa työ...

Lue lisää...
Koulun elämää

Virtuaalinen Karrieretag 2021 -päivä onnistui loistavasti

11.02.2021 Saksassa pidetty Karrieretag 2021 oli suuri menestys. Ensimmäistä kertaa verkossa pidetyssä tapahtumassa oli enemmän osallistujia kuin yhdessäkään lähitapahtumassa aikaisemmin. Ohessa koulun oppilaiden palautteita Padletin kautta:

Koulun elämää

Oppilaiden valmistautuminen Karrieretag 2021 -päivään on täydessä käynnissä

04.02.2021 Koulun 11. luokkien taloustiedon oppilaat ovat todella innokkaasti ja intensiivisesti valmistautuneet Saksan Stockachissa 5.2.2021 järjestettävään Karrieretag 2021 -etätapahtumaan.  Helsingin Saksalaisen koulun oppilaiden etävierailusta kerrottiin myös paikallisen lehden erityisliitteessä.  Tässä lisämateriaalia kaikille, jotka haluavat valmistautua päivään.

Lue lisää...
Näytä kaikki »