Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Perusopetus

9B Doing Job Interviews

14.11.2019 What do we do in English in the 9th grade right now? We are in the middle of a unit concentrating on work life skills and future plans. Today class 9B took turns being head hunters and job seekers. Everyone got to interview applicants for a set of jobs (pilot, IT engineer, clown and Art teacher), as well as to try and impress their interviewers. Before the interviews each student had written a CV in English, and next they will practise writing a formal letter. It might sound a bit dry, but this lesson was a proper laugh!

Iltapäiväaktiviteetit

1B:n iltapäivätoimintaryhmä HopLopissa

13.11.2019 1B-luokan iltapäivätoimintaryhmä teki mahtavan retken Ruoholahden HopLopiin tiistaina 12.11. Lapsilla oli tosi hauskaa ja he saivat mielin määrin leikkiä, telmiä, hyppiä ja kiipeillä. Kaiken tämän ohessa he jopa harjoittelivat matematiikkaa tekemällä pieniä ostoksia.    

Avoimet työpaikat

Haemme ravitsemistyöntekijän sijaista koulun keittiöön

13.11.2019 Haemme ravitsemistyöntekijän sijaista koulun keittiöön sairausloman ajaksi (3-6 kk). Hygieniapassi on välttämätön ja odotamme henkilöltä reipasta ja innokasta otetta työhön. Työnkuvaan kuuluu salaattien ja välipalojen valmistusta sekä astiahuoltoa. Valmistamme myös tarjoiluja erilaisiin kokouskahvituksiin. Työtehtävät suoritetaan koulun aukioloaikoina. Keittiömme on itsevalmistuskeittiö. Päivittäisiä ruokailijoita on n. 700 ja välipalan aikana n. 200 henkilöä. Otathan pian yhteyttä koulun emäntään: Virpi Suotsalo 050 5522197Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset Ja...

Lue lisää...
Perusopetus

2B ja 2C Talin tenniskeskuksessa

12.11.2019 Kävimme luokan kanssa Talin tenniskeskuksessa HVS-tenniksen järjestämässä lastentapahtumassa. Mukana oli myös luokka 2C. Aluksi jakauduttiin kahteen ryhmään. Molemmilla ryhmillä oli oma ohjaaja. Teimme ensiksi lämmittelyharjoituksia ja sitten pallottelimme pareittain. Lopuksi pelattiin verkon yli. Koko ajan käytettiin pehmeitä keltaisia softis-palloja. Oli kivaa, kun sai tasapainoitella mailan kanssa! Oli hauskaa syötellä! Löin pallon katsomon yli! Bussissa oli ahdasta ja vitsikästä Valmentajat oli kivoja! Rinnakkaisluokan kanssa oli mukavaa Toivottavasti mennään taas uudestaan!

Lue lisää...
Perusopetus

2B:n isänpäiväaskartelu

11.11.2019 Ensin teimme savesta pienet kulhot. Savea piti paiskoa ja möyhentää ennen muotoilua. Savityön tekeminen oli vaikeaa, kivaa ja vähän helppoa. Työt laitettiin kuivumaan ja ne poltettiin kuvataiteen luokan uunissa. Seuraavalla viikolla ne paketoitiin: Aluksi leikattiin sopivankokoinen pala sellofaania Sellofaanin päälle laitettiin pahvikiekko Pahvin päälle laitettiin savityö Savikipon sisään laitettiin Marianne-karkkeja Sellofaani käärittiin lahjan ympärille ja sidottiin lahjanarulla Lahjapaketti laitettiin lahjakassiin ja kortti pantiin mukaan ISIEN kommentteja isänpäivänä: ...

Lue lisää...
Näytä kaikki »