Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Iltapäiväaktiviteetit

Terveisiä Nabesta

25.10.2021 Ekaluokkalaisten Nabe-ryhmät ovat jälleen päästäneet luovuutensa valloilleen askartelujen parissa. Aurinkoisella säällä on päästy puistoilemaan ja reippaan ulkoilun jälkeen eväät maistuvat entistä paremmalta. 

Perusopetus

Heureka – vihdoinkin museoon!

15.10.2021 Luokka 4A toteutti kummiluokkansa 1A:n kanssa pitkään odotetun vierailun tiedekeskus Heurekaan. Siellä ruuvailtiin, ajettiin pyörällä neljän metrin korkeudessa, lyötiin omia kolikoita, tehtiin kokeiluja puulla ja oivallettiin monenlaista. Oppilaitten mielestä oli mukavaa, että Heurekassa sai kokeilla kaikenlaista ja koskea kaikkeen.

Perusopetus

Eduskunnan etäopastus

13.10.2021 Yhteiskuntaopin oppilaat luokilta 9B ja 9A saivat tutustua eduskunnan työhön etäoppaan kanssa. Myös eduskunnan kuuluisasta hissistä oli erillinen video. He kuulivat mm. perusasioita eduskunnasta, valiokuntatyöstä ja lain säätämisestä. Eduskunnan puhekulttuuri ja puhemiehen rooli käsiteltiin nekin opastuksessa. On kuulemma mahdollista, että kansanedustaja pitää tunteja kestävän puheen - tätä ei ole täysistunnossa rajoitettu. Pisin puhe kesti reilut kahdeksan tuntia! Opastus eduskunnassa on vielä tulossa luokille 8C (saksaksi) ja 8B. Kiitos ammattitaitoisesta opastuksesta! Kiinnostuneil...

Lue lisää...
Perusopetus

Historiakierros Helsingissä

11.10.2021 Keskiviikkona 28. syyskuuta 2021 oli 8A:n historiantunnilla erityistä ohjelmaa. Muutamat oppilaat olivat valmistelleet kaupunkikävelyn Helsingin keskustassa. Se liittyi opetussuunnitelman Suomi 1800-luvulla -aihekokonaisuuteen. Matkan varrella oppilaat kertoivat luokkatovereilleen suomeksi ja saksaksi Suomen historian tapahtumista. Saimme kuulla Fazerin ja Stockmannin perheistä ja Senaatintorin ja Kauppatorin alueen kehityksestä. Kierroksen aikana valotettiin myös Venäjän hallitsijoiden merkitystä Suomen kehitykselle. Kierros oli kiinnostava, eikä viileä sääkään haitannut.

Koulun elämää

Saksalaisen koulun hallituksen puheenjohtajan Welf Zaesken haastattelu Begegnung-lehdessä

08.10.2021 Begegnung on saksalaisten ulkomaankoulujen virallinen lehti, jossa avataan kouluelämään liittyviä käsitteitä niin Saksasta kuin ulkomailta. Neljännesvuosittain ilmestyvä lehti on etupäässä suunnattu politiikan, kulttuurin, liike-elämän ja koulutusalan päättäjille. Lehden uusimmassa numerossa 1/2021 haastatellaan Helsingin Saksalaisen koulun hallituksen puheenjohtajaa Welf Zaeskeä. Haastattelu löytyy tästä linkistä. Welf Zaeske  

Lue lisää...
Näytä kaikki »