Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Lukio

Abit Helsingin yliopistolla

13.12.2019 Abiturienterna besökte Helsingfors universitet och Nordica. Vi diskuterade studier och universitetslivet med studenter och deras lärare. Besöket var intressant och det var roligt att prata svenska! Tusen tack, Nordica och HU! Abiturientit vierailivat Helsingin yliopistossa ja Nordicalla. Keskustelimme opinnoista ja yliopistoelämästä opiskelijoiden ja heidän opettajiensa kanssa. Vierailu oli mielenkiintoinen ja oli hauska puhua ruotsia! Tusen tack, Nordica och HU!  

Perusopetus

3A-luokan värikkäät taideteokset

11.12.2019 3a-luokkalaiset maalasivat värikkäitä taideteoksia suomalaisen Vuoden Luontokuvan innoittamina kuvataiteen tunnilla.

Perusopetus

3c yökoulussa 21.-22.11.

05.12.2019 Yökoulussa oli tosi mukavaa, ensin päällystimme pizzan, sen jälkeen paistoimme ja söimme sen. Erityisen jännittävää oli, kun Schnitzeljagd-peliä pelatessa kuljimme illalla pareittain tyhjän ja osittain pimeän koulurakennuksen läpi. Nukuimme tosi hyvin! Ja Voimatalossa syöty yhteinen aamiainen seuraavana aamuna oli herkullinen. Olisi tosi kivaa, jos yökoulu järjestettäisiin uudestaan.  

Koulun elämää

Koulu sonnustautuu jouluun

04.12.2019 Luokat 1A ja 4A askartelivat yhdessä koristeita ala-aulan joulukuuseen. Pikkutontuista tuli todella kivoja. Lisäksi  luokkiin luotiin joulutunnelmaa  koristelemalla ikkunat lumitähdillä. Myös abit tahollaan olivat samoissa puuhissa: lumihiutaleita syntyi joululaulujen ja puheensorinan säestämänä.    

Perusopetus

Puunjalostustekniikkaan tutustumassa

04.12.2019 Luokka 9B kävi tutustumassa Aalto-yliopistossa puunjalostustekniikkaan. Ioncell-kuitua valmistava professori Michael Hummel otti ryhmämme vastaan ja kertoi, millä tavoin puusta saadaan valmistettua tekstiilikuitua. Ioncell on Suomessa kehitetty teknologia, joka pyrkii löytämään kestäviä ratkaisuja vaateteollisuuteen. Muun muassa tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlapuku oli valmistettu Ioncell-teknologialla. Professorin luennointi oli innostavaa, ja oppilaat kysyivät useita hyviä kysymyksiä luennon aikana. Myös rehtori Thomas Dietrich sekä Anna-Sofia...

Lue lisää...
Näytä kaikki »