Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Avoimet työpaikat

Stellenangebot als Schulleiterin / Schulleiter für die Grundschule

18.04.2019 Die Deutsche Schule Helsinki (DSH) ist eine anerkannte deutsche Auslandsschule, die aus der dreizügigen Grundschule (Klassenstufe 1 bis 5), der an diese angegliederte Vorschule sowie den weiterführenden Schularten besteht. Als Begegnungsschule besteht die zentrale Aufgabe der DSH darin, Mittler der deutschen und finnischen Sprache sowie der Kultur beider Länder zu sein, die Bildungsqualität durch nachhaltige Gestaltung von Lernprozessen zu sichern, die Persönlichkeitsentwicklung durch individuelle Förderung zu unterstützen, für die gesellschaftliche Einbindung von Kindern und Jugendl...

Lue lisää...
Lukio

Unohtumaton elämys–une aventure inoubliable

15.04.2019 Meillä 11. luokan ranskanopiskelijoilla oli viime viikolla (viikko 15) vieraita Fontainebleausta, Ranskasta. Vieraamme selviytyivät seitsemän päivää vieraalla kielellä, asuivat perheissä ja tutustuivat uuteen kaupunkiin. Ranskalaiset vieraat seurasivat kouluopetusta. Sen lisäksi vierailimme yhdessä Tallinnassa, joka oli sateesta huolimatta matkan arvoinen. Keilailu, opastettu kierros Temppeliaukion kirkossa, retki Porvooseen ja tietenkin suanareissu kuluivat ohjelmaan. Viikosta jäi hienot muistot, ja odotamme innokkaasti  jo omaa vierailuamme Fontainebleauhun.

Koulun elämää

Kiinnostava vaalipaneeli Eurooppa-salissa

29.03.2019 15.3.2019 koulumme oppilaat järjestivät eduskuntavaalipaneelin. Tilaisuus oli osa yhdeksännen luokka-asteen ja 8B:n yhteiskuntaopin opetusta ja demokratiakasvatusta. Paneeliin osallistui nuorisopoliitikkoja, joille tilaisuuden juontajat 8B:n Elsi ja Aatos esittivät oppilaiden laatimia ajankohtaisia kysymyksiä. Oppilaiden kysymykset ja keskustelun välissä järjestetyt yleisöäänestykset osoittivat, että monet nuoret olivat kiinnostuneita etenkin ilmastoasioista, tasa-arvoisesta avioliitosta, vanhustenhoidon ja koulutuksen nykytilanteesta sekä tasa-arvoisesta ase- ja siviilipalveluksesta. Oppil...

Lue lisää...
Perusopetus

Ruotsia ja ranskaa esiteltiin viidesluokkalaisille

27.03.2019 Kansainvälisen frankofoniapäivän 20.3. tiimoilta kuudensien luokkien ranskan- ja ruotsinryhmän oppilaat valmistivat viidesluokkalaisille pieniä dialogeja, esityksiä ja opetustuokioita. Ruotsin tai ranskan opiskelu aloitetaan kuudennella luokalla, ja projekti tarjosi katsojille kurkistuksen näiden kielten opiskeluun. Hienot esitykset palkittiin raikuvin aplodein. Toivon mukaan tapahtumasta oli apua tuleviin kielivalintoihin.

Perusopetus

Mitä sä kuvittelet!

21.03.2019 4b vieraili torstaina 14.3 Annantalolla Mitä sä kuvittelet! -taidetyöpajassa. Työpajan vetäjänä toimi kirjailija ja graafisen suunnittelun professori Saku Heinänen, joka käyttää  työpajojen inspiraationa  omaa Zaida-romaanisarjaansa sekä Salla Simukan Sisarla-romaania. Sisarlan kuvitus on Heinäsen käsialaa.  Oppilaat tulkitsivat erilaisia kuvia, tekivät piirtämisharjoituksia ja suunnittelivat omia hahmoja. Tunnelma oli motivoitunut ja innostunut. Oppilaiden mielestä työpaja oli kiva ja erilainen tapa oppia uutta sekä saada lisäinspiraatiota omaan piirtämiseen ja tarinan keksimiseen.  

Lue lisää...
Näytä kaikki »