Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Iltapäiväaktiviteetit

Jedit, Pokemonit ja Smurffit vierailulla Oodissa

25.09.2020 Iltapäivätoiminnan kakkosluokkalaisten ryhmillä oli taas onnea retkisään suhteen. Jedit, Pokemonit ja Smurffit lähtivät auringonpaisteen ja sinisen taivaan saattelemina kohti Oodia. Kirjaston edessä oleva leikkipuisto ja koripallokenttä joutuivat heti kovaan käyttöön. Osa lapsista puolestaan haki kirjoja kirjastosta ja lueskeli niitä ulkona auringossa. Kiitos kaikille loistavasta retkestä.  

Perusopetus

8B ja yhteistyöprojekti Juutalaisen koulun kanssa

23.09.2020 Syksyn saavuttua oli jälleen aika tavata ystäviämme Helsingin Juutalaisesta koulusta. Tällä kertaa DSH:sta on mukana luokka 8B. Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi tapasimme nyt ulkona puistossa turvavälit muistaen. Oppilaiden keskinäinen tutustuminen sujui varsin mallikkaasti. Vuoden mittaan on tarkoitus tavata uudelleen sekä etänä että mahdollisuuksien mukaan lähitapaamisten muodossa.

Lukio

Vuoden 2020 Lucie Frischknecht -stipendi on jaettu

22.09.2020 Lucie Frischknecht työskenteli opettajana Helsingin Saksalaisessa koulussa vuosina 1955 - 1959.  Näinä vuosina ja elämänsä aikana hän näki, miten tärkeää ja arvokasta erilaisista kulttuuritaustoista tulevien lasten, nuorten ja aikuisten välinen keskinäinen suvaitsevaisuus ja ymmärrys on. Tämän ylläpitämiseksi hän lahjoitti testamentissaan Helsingin Saksalaisen koulun kouluyhdistykselle jaettavaksi stipendin, jonka saatesanat kuuluvat seuraavasti: ”Stipendi on tarkoitettu käytettäväksi siihen, että Helsingin Saksalaisesta koulusta valmistunut ylioppilas voi opiskella lukukauden Saksassa.” Lu...

Lue lisää...
Perusopetus

2A-luokan oppilaat arkkitehteina

21.09.2020 2A-luokkalaiset laativat upeita rakennuspiirustuksia tiistaina 15.9. pidetyllä geometrian tunnilla. Suunnittelun jälkeen arkkitehtiryhmät toteuttivat rakennushankkeensa pienintä yksityiskohtaa myöten. Hienoja pienoismalleja on mahdollista ihailla luokkahuoneen ikkunalaudalla pidettävässä näyttelyssä. Myös molemmat matematiikan pikkuapurit Flex ja Flo ovat löydettävissä töistä.    

Lukio

Ruotsin ja suomen (S2) ylioppilaskokeet alkavat

18.09.2020 Perjantaina 18.9. koulussamme järjestään Suomi toisena kielenä -ylioppilaskoe, johon osallistuu 9 abiturienttia. Maanantaina 21.9. ruotsin kielen ylioppilaskokeessa on mukana 12 opiskelijaa. Kokeet järjestetään sähköisesti. Keittiö on huolehtinut eväspuolen kuntoon. Onnea kaikille kirjoittajille!

Näytä kaikki »