Taida saksaa ja suomea, tunne kahta kulttuuria!

Yhteisöllinen koulu - alaluokista lukioon.

Ohjatussa iltapäivässä on toimintaa, kerhoja ja musiikin opetusta.

Pienet ryhmät - yksilöllinen opetus.

Kielitaitoisella on enemmän mahdollisuuksia!

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Tervetuloa kotisivuillemme

Helsingin Saksalainen koulu on avoin ja moderni koulu, jossa suomalaisen ja saksalaisen kulttuurin parhaat asiat yhdistyvät. Kotisivuiltamme löydätte paljon hyödyllistä tietoa koulusta, sen toiminnasta sekä ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Perusopetus

Soveltuvuuskoe 1.2.2020

24.01.2020 Kiitos mielenkiinnosta kouluamme kohtaan. Saimme runsaasti hakemuksia saksankielisille 1. luokille. Kaikki määräajassa hakemuksensa jättäneet kutsutaan lauantain 1.2. testiin. Koulupaikkaa hakeneet perheet ovat saaneet kutsun sähköisenä, sähköpostin liitteenä. Kutsusta ilmenee omaa lasta koskeva aikataulu sekä muuta informaatiota liittyen testipäivään. Tervetuloa!  

Koulun elämää

Sateelta suojaan Saksalaiseen kouluun

21.01.2020 Helsingin Saksalaisessa koulussa vietettiin avointen ovien päivää lauantaina 18.1. Tammikuinen tihkusade ei ollut lannistanut koulun toiminnasta kiinnostuneita vanhempia ja lapsia, joita oli saapunut paikalle runsaasti. Vaunuparkki ja kymppiluokkalaisten operoima narikka olivat ajoittain aivan täynnä. Päivän aikana oli mahdollista seurata eri oppiaineitten opetusta, ja varsinkin  alaluokkien tunteja oli seuraamassa runsaasti väkeä. Koulun ylemmissä kerroksissa eri oppiaineet esittelivät toimintaansa havainnollisella ja osallistavalla tavalla: kielikadulla saattoi pelata kielenoppimispel...

Lue lisää...
Perusopetus

1C vierailulla Oodissa

14.01.2020 1C kävi Oodissa perjantaina 10.1.2020. Oppilaat kertovat: Siellä sai lukea paljon hauskoja kirjoja Lainausautomaatti ei aina toiminut Löysin tuttuja kirjoja, esim. Tatu ja Patu työn touhussa Lainasin viisi kirjaa Luin Kultakala -nimisen kirjan Oodissa oli paljon kirjoja Talo on tosi hieno ja iso Kaunis ja kiva paikka Juttelin virkailijan kanssa Palautin kirjoja Kuukauden päästä menemme uudestaan Oodiin!

Perusopetus

2B retkellä Saksalaisessa kirjastossa 

18.12.2019 Menimme luokan kanssa Saksalaiseen kirjastoon. Ingrid ja Lotta olivat mukana. Siellä oli ainakin 1000 kirjaa ja myös maailman pienin kirja! Vakoilimme toisiamme hyllyjen takaa. Meille esiteltiin kirjastoa. Saimme myös lainata kirjoja. Söimme eväät ja lähdimme takaisin koululle. Matkalla menimme Tuomaan markkinoille ja pääsimme karuselliin. Olimme koululla takaisin kello 12 ja koulu loppui kello 12:20. Toivottavasti pääsemme taas pian uudestaan kirjastoon!  2B 

Iltapäiväaktiviteetit

Iltapäivätoiminnan pikkujoulut

18.12.2019 Iltapäivätoiminnan pikkujouluissa oli kivaa, askartelimme hienoja kortteja, meillä oli oma kynsistudio, meikkauspiste sekä jouludisco ja tämän lisäksi saimme vapaasti telmiä ja peuhata liikuntasalissa. Makoisat jouluherkut tekivät pikkujouluista täydellisen!

Näytä kaikki »