VanhempainneuvostoMikä on vanhempainneuvosto ja mitä me teemme?

Tärkeänä osana koulumme kehittämistä on koulun omistava Kouluyhdistys Pestalozzi antanut vanhemmille virallisen aseman ja vaikutuskanavan koulun hallinnossa. Tätä varten perustettiin vanhempainneuvosto – tuttavallisemmin DSH vanhemmat. Vanhempainneuvosto koostuu kahdestatoista luottamusvanhemmasta, jotka on valittu kaikkien luokkien luottamusvanhemmista kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Vanhempainneuvostolla on yksi keskuudestaan valittu äänivaltainen jäsen koulun johtokunnassa.

Vanhempainneuvoston keskeisin tehtävä on edistää oppilaiden, vanhempien, opettajien ja koulun johdon välistä kanssakäymistä. Vaikutamme koulun kehittämiseen ottamalla kantaa ajankohtaisiin, koko koulua koskeviin aiheisiin sekä tuomalla kehitysehdotuksia koulun johtokuntaan. Vanhempainneuvosto myös edistää koulumme yhteistyötä muiden koulujen vanhempainyhdistysten kanssa.


Tervetuloa kouluvuoteen 2023/2024!

Haluaisimme antaa teille muutamia vinkkejä helpottaaksemme kouluvuoden alkua.

1) Verkostoitumista varten luokan sisällä voitte luoda mm.:
- luokan osoite- ja yhteystietolistan
- vanhempien oma Whatsapp-, Signal- tms. ryhmän
- s-postijakelulistan

2) Kannustamme järjestämään luokan vanhempien ja lasten kanssa yhteisiä aktiviteetteja, kuten retkipäiviä, pelipäiviä, grillijuhlia, jotta pääsette tutustumaan toisiinne paremmin ja vahvistamaan luokan yhteishenkeä.

3) Esittäkää rohkeasti kysymyksiä koulunkäyntiin ja opetukseen liittyen. Kysymyksestä, pulmasta tai aiheesta riippuen voitte olla yhteydessä luokan luottamusvanhempiin, opettajiin tai vanhempainneuvostoon.

4) Tukea saksan kielen oppimiseen ja kehittämiseen koululla ja koulun ulkopuolella: 


Miten voit osallistua ja miten meidät tavoittaa?

Hyvä tiedonkulku on kaiken kehittämisen perusta. Siksi paras tapa vaikuttaa on kertoa meille ajatuksia, ideoita ja huomiota, olivatpa ne sitten pieniä tai suuria. Me tarvitsemme sinun näkemystäsi ja kokemustasi ajankohtaisen kokonaiskuvan muodostamiseen ja parhaiden kehitysideoiden löytämiseen. Me olemme sinun ja muiden vanhempien näkemyksiä kokoava ja niitä eteenpäin jalostava kanava!

Jos kaipaatte keskustelua tai ajatustenvaihtoa, niin voitte olla meihin yhteydessä sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Vanhempainneuvoston säännöt (saksaksi, käännös tulossa)