Koulun keittiö

Koulun keittiö

Olemme koulun oma keittiö. Valmistamme ruoan itse, lukuun ottamatta kappaleruokia (esim. lihapullat, leivitetyt kalaleikkeet). Ruoanvalmistuksessa käytämme raaka-aineita jotka eivät sisällä natriumglutamaattia (E621).

    

Koululounas on monipuolinen, vaihteleva ja ravitsemuksellisesti täysipainoinen. Lounaalla on tarjolla ateriakokonaisuus, joka sisältää lämpimän pääruoan, 2-3 salaattia/raastetta/tuorepalaa, ruokajuomia, leipää ja margariinia. Lisäkkeenä tarjoamme kuoripäällisiä perunoita, tummaa/täysjyväpastaa ja -riisiä.

Kuulumme "Portaat luomuun"-valmennusohjelmaan ja olemme saavuttanut ohjelmassa tason 4 (tasot 1-5). Keittiömme on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä omassa toiminnassaan sekä käyttämään luomutuotteita säännöllisesti. Ruokasalin seinästä on luettavissa luettelo käyttämistämme luomutuotteista.

Erityisruokavaliot ilmoitetaan terveydenhoitajalle. Hänen kauttaan tulee ruokavaliokortti keittiöön. Erityisruokavaliot tarjotaan omasta noutopisteestä.

Oppilaat ottavat ruoan itse viidestä pisteestä ja palauttavat astiat astioiden palautuslinjastoon.

Ruokalan molemmissa ruokalinjastoissa on keskiviikkona 18.4.2018 otettu käyttöön automaattiset margariinin annostelijat

 

Ajankohtaista

Ruokalista 14.-30.5.2020

Viikko 20 Kasvisruoka  To 14.5. Kermajuustociabatta (VL,L,K,S), appelsiinitäysmehu, omena Kermajuustociabatta (VL,L,K,S),appelsiinitäysmehu, omena Pe 15.5. Juustoruisleipä (VL,L,K,S), appelsiinitäysmehu, omena Juustoruisleipä (VL,L,K,S), appelsiinitäysmehu,...

Ruokalista 24.2.-13.3.2020

  Viikko 9 Kasvisruoka Ma 24.2. Jauhelihakastike (VL,L,M,K,S), täysjyväpasta (VL,L,M,K,S), salaatti                                            Tomaattinen nyhtökaurakastike (VL,L,M,K,S,V), täysjyväpasta (VL,L,M,K,S,V), salaatti                            T...