Vuonna 1971: Opettajat vastaan oppilaat 1:1(Teksti on vuosikertomuksesta 1971–72.)

Viime lukuvuonna koulussa pidettiin useita kilpailuja opettajien ja VI. luokan* oppilaiden välillä, ensimmäiseksi Saksan ”kansallispelissä”, nimittäin jalkapallossa. Iso joukko oppilaita vaelsi syykuussa Väinämöisenkentälle, missä kaksi ”suurta” kohtasivat. Lopputulos oli 1:1. Seuraavaksi samat vastustajat ottelivat koripallossa (oppilaiden hyväksi). Koska tähän mennessä peleihin osallistuivat vain pojat ja tytöt (opettajat), meidän luokan tytöt halusivat myös näyttää erinomaisia (?) urheilullisia taitojaan pelaamalla lentopalloa naisopettajia vastaan. Naisopettajat halusivat kuitenkin olla parempia kuin mieskollegansa ja voittivat ottelun 2:1. Lisääkin pelejä pelattiin, mutta koska tämä teksti on kirjoitettu maaliskuussa, en voi kertoa sinulle, rakas lukija, niiden tuloksia. Kaikki ottelut herättivät suurta kiinnostusta opettajien ja oppilaiden keskuudessa, varsinkin viimeksi mainittujen. Niin kuin yllä jo kerrottiin, monet oppilaat seurasivat otteluita ja olivat, kummallista kyllä, yleensä opettajien puolella. (Halusivatkohan parempia arvosanoja?)

Sisäänpääsy otteluihin oli ilmainen (vapaaehtoinen maksu: oppilaat 0,50 mk, opettajat 1,00 mk). Otteluiden avulla luokka VI ei halunnut ainoastaan kerätä rahaa Saksan-matkaansa varten, vaan myös parantaa yhteyksiään opettajiin. Olen varma, että sekä opettajat että oppilaat voivat nyt todeta: välimatka opettajien ja oppilaiden välillä on taas hieman lyhentynyt. Toivon, että ensi lukuvuonna muutkin luokat tarttuvat tähän ideaan kokeakseen itse, miten hauskaa on pelata omia opettajia vastaan.

Kari Engelbarth (Abi 1974)

*Vuonna 1971 ensimmäiset neljä luokkaa merkittiin kirjaimin (A, B, C, D) ja 5. luokasta alkaen roomalaisin numeroin. Luokka VI on siis meidän nykyinen luokkamme 10.

Lentopallo-ottelu Opettajat-oppilaat 1974. Verkolla Rehtori Bennhold opp. Christian Pfäffli