LiikuntaLiikuntaa opetetaan kaikilla luokilla 2 tuntia viikossa. Opetussuunnitelmassa on muun muassa seuraavia lajeja: uintia, yleisurheilua, suunnistusta, palloilua ja mailapelejä, tanssia, luistelua ja jääpelejä, voimistelua sekä kuntoliikuntaa. Mahdollisuuksien ja oppilaiden innostuksen mukaan osallistutaan myös Helsingin oppilasurheilutapahtumiin

Liikunnanopetuksessa käytetään omien liikuntasalien lisäksi monipuolisesti Helsingin kaupungin liikuntapaikkoja. Koulun sijainti mahdollistaa tutustumisen myös moniin yksityisiin liikuntapaikkoihin, kuten kuntosaleihin ja palloiluhalleihin. Oppilaiden kiinnostuksen mukaan näitä tutustumisia pyritään tarjoamaan monipuolisesti. 

Liikuntaa opettavat viidennestä luokasta eteenpäin pääsääntöisesti liikunnan aineenopettajat. Yhtenäiskoulu mahdollistaa liikunnassa pitkän linjan opettaja-oppilassuhteen.

Liikuntatunteja koskevia tärkeitä tietoja löytyy oheisesta linkistä.

Tapahtumia

  • Seitsemäsluokkalaisten kevättalven hiihtoleirikoulu, jonka järjestämisessä yhteistyökumppanimme on viime vuosina ollut Tanhuvaaran urheiluopisto Savonlinnan lähellä. Leiriviikon aikana keskitytään murtomaahiihtoon.

 

Liikuntaohjelmat luokille 5-12

Mikael Nevalainen

Tiina Nikulainen

Birgit Laikari


Liikuntapaikat

DSH:n liikuntapaikat