Vanhan ajan koulupäiväEkaluokkalaisilla tuli lokakuun lopussa 50 koulupäivää täyteen. Sen kunniaksi kummiluokat 1b ja 4b viettivät koulupäivän 50-luvun tyyliin.

Vanhan ajan koulupäivä alkoi korvantausten tarkastamisella, jotta kaikki oppilaat saapuivat luokkaan puhtaina. Sitten tarkistettiin kämmenien ja kynnenalusten puhtaus. Muutama oppilas joutui pesemään kädet uudelleen.Päivän oppiaineina oli kaunokirjoitus, laskento ja laulu. Kaunokirjoitustunnilla luettiin vanhaa aapista ja kirjoitettiin sieltä teksti vanhaa kaunoa harjoitellen. Opettaja näytti myös, miten musteella kirjoitetaan. Laskentotunnilla apuna oli helmitaulu, jonka avulla ynnättiin lukuja toisiinsa. Lisäksi laulettiin seisoen kuorossa selkä suorassa.

        


Aina vastatessaan oppilaan tuli nousta ylös ja teititellä opettajia. Ja joutuipa muutama oppilas jopa nurkkaan unohtuneen läksyn tai niskuroinnin vuoksi! Koulupäivä oli kuitenkin oppilaille mieluinen ja myös muut koulun oppilaat huomasivat tyylikkäästi kauluspaitoihin sonnustautuneet pojat ja siisteihin mekkoihin ja villapaitoihin pukeutuneet tytöt.

1b ja 4b
neiti Avonius ja rouva Kontra