Nahkatakkinen tyttö -musikaalivierailu kasiluokkalaisten silminKävimme luokkamme kanssa äidinkielen tunnin aikana katsomassa Vaskivuoren lukiolaisten musikaalin Nahkatakkinen tyttö. Musikaalin tarina oli rakennettu Dingon kappaleiden ympärille.


Kuva Nahkatakkisen tytön mainosjulisteesta. Kuvaaja Hanne Härkönen

Musikaali kertoi nyky-nuorten elämästä ja erilaisista tilanteista kouluyhteisössä. Musikaalissa keskeisiä teemoja olivat ystävyys, ihmissuhteet, mielenterveysongelmat, sekä rakkaus. Näytelmä oli jaettu kohtauksiin, jotka muodostivat yhtenäisen kokonaisuuden.

Näytelmässä keskeisiä henkilöitä olivat villi ja suosittu Dingo, hänen tyttöystävänsä Mirja, rauhallinen Aino, hipsteri-Henri sekä Jone. Näyttelijät eläytyivät hyvin rooleihinsa ja esiintyivät innokkaasti. Kaikilla heistä oli myös upea lauluääni.

Kokonaisuutena näytelmä oli erinomaisesti onnistunut. Mukaansatempaavia lauluesityksiä täydensivät taitavat tanssijat. Näytelmä eteni sulavasti ja tempaisi kaikenikäiset katsojat mukaansa. Myös nokkelat lainaukset esimerkiksi ajankohtaisista elokuvista ja musiikkivideoista täydensivät kokonaisuutta. Aika-ajoin hieman kömpelöstä huumorista ja liioitelluista stereotypioista huolimatta näytelmä oli viihdyttävä kokemus.
Maiju ja Martta 8B

En odotellut paljoa, kun menimme katsomaan Dingo-musikaalia Vantaalle. Esitys oli kuitenkin kaikin puolin onnistunut. Näyttelijät tekivät loistavaa työtä, samoin orkesteri. Esitystä oli ilo seurata onnistuneen käsikirjoituksen ansiosta. Näyttelijät laittoivat itsensä sataprosenttisesti likoon ja se välittyi kyllä katsomoon asti.
Sakari 8A

Nahkatakkinen tyttö -biisi oli tulkittu hienosti. Esillä oli tyttö, jolla osa elämää on mennyt huonosti. Näyttelijät eläytyivät ja esittivät roolinsa luonnollisesti. Kaikilla näyttelijöillä oli myös hieno laulunääni ja sopivat asut. Lavasteet olivat yksinkertaiset, monikäyttöiset ja hyvin esillä. Niitä sai siirrettyä ja joitakin myös vähän vaihdettua. Kaiken kaikkiaan musikaali oli loistava.
Marika 8A

Musikaali perustui Dingon kappaleisiin ja siinä laulettiin ja soitettiin monta niistä. Dingon näyttelijä lauloi hyvin, mielestäni parhaiten. Juoni oli hyvin keksitty ja aihe oli mielenkiintoinen. Vaikka kyse oli kuolemasta, esitys oli hauska ja näyttelijät saivat yleisön nauramaan. Alkukohtaus onnistui hyvin, sillä siinä näyttelijät esiteltiin ja juoneen pääsi hyvin mukaan. Jälkeenpäin tajusi asioita alusta, mitä ei silloin vielä tajunnut. suosittelen musikaalia kaikille lapsille ja aikuisille, vaikka he eivät pitäisikään Dingon musiikista.
Lauri 8A

Mielestäni musikaali oli kaikilta osin mahtava. Puvustus, teemat, aihe, henkilöt ja musiikki sopivat hyvin yhteen. Lavastus, puvustus ja musiikki olivat mielestäni parhaimmat osiot koko näytelmässä. Musiikki sopi aina hyvin kohtauksiin. Esimerkiksi Dingo lauloi laulun "Nimeni on Dingo" ja samalla "esitteli" itsensä.
Ainu 8A