6B:n onnistunut Saksan-vaihtoPandemian takia viidenneltä luokalta kuudennelle siirtynyt vaihto saatiin kaikkien onneksi järjestettyä. Maaliskuussa 6B matkusti Kölnin lähelle Wermelskirchenin pikkukaupunkiin, ja huhtikuun lopussa saimme vastavierailun Helsinkiin. Molemmissa maissa teimme mieleenpainuvia retkiä ja saimme uusia ystäviä. Luokka kirjoitti vaihtokokemuksistaan mm. seuraavasti:
"Lähdin Saksaan maaliskuussa 2023 luokkani kanssa. Matkasimme Wermelskircheniin, kylään Kölnin lähellä. Majoituimme Wermelskirchenin koulun lasten perheisiin."
"Matka oli ollut hauska, minusta ja vaihtokaveristani tuli hyvät ystävät, sain paljon uusia kavereita, tulin loistavasti toimeen koko perheen kanssa, ja mikä parasta, sain syödä flammkuchenia… ai niin ja opin lisää saksaa. Mista koko vaihto oli hauskin asia koulussa tähän mennessä."
"Saksan-matka oli mielestäni kiva ja sain sieltä hyviä muistoja. Kölnin-matka oli vaihdon kohokohta, vaikka lyhyemmät koulupäivätkin olivat kivoja."
"Mielestäni vaihto oli tärkeä, koska saimme testata saksan kielen taitojamme ja ehkä jopa oppia uusia sanoja. Opimme myös Saksan kulttuurista ja tutustuimme uusiin ihmisiin."

Teksti: 6B:n oppilaat