5B leirikoulussa SuomenlinnassaOlimme leirikoulussa Suomenlinnassa elokuussa. Koronan vuoksi emme olleet päässeet leirikouluun aiemmin ja tätä oli odotettu! Teimme yhdessä leirikoulusäännöt ja suunnittelimme ohjelmaa sekä aikataulua. 

Leirikouluun lähdettiin keskiviikkona 24.8. Menimme kävellen Kauppatorille ja sieltä lautalla Suomenlinnaan. Kävely tuntui pitkältä ja lauttamatka tosi lyhyeltä!  

Majoituimme hostelliin Suomenlinnassa. Meitä olikin siellä vastassa ohjaaja Mila. Aluksi meille kerrottiin päivän ohjelmasta. Sitten söimme lounasta ja lähdimme tekemään Suomenlinnan valloitusta!

Kuljimme siis ryhmissä tabletin kartan kanssa ympäri Suomenlinnaa ja suoritimme erilaisia tehtäviä. Oli tosi kuuma ilma, mutta välillä myös satoi. Mukanamme kulki myös kansainvälisiä vieraita, jotka olivat tulleet seuraamaan leirikoulun pitämistä Suomessa. 

Valloituksen jälkeen palasimme hostellille ja pääsimme vihdoin majoittumaan huoneisiin. Sen jälkeen taas syötiin ja sitten meillä oli vapaa-aikaa. Pelasimme lautapelejä ja saimme myös syödä herkkuja. Iltapalan jälkeen oli hetki puhelinaikaa ja sitten klo 22 hiljaisuus. 

Aamulla olimme hereillä jo varhain. Aamupalan jälkeen pakkasimme ja siivosimme. Sitten vietettiin leiriolympialaisia. Jakauduimme kahteen joukkueeseen ja kilpailimme mm. hiihdossa ja golfpallojen heittämisessä. Varsinkin hiihtämisessä meinasi tulla riitaa. Olympialaiset päätyivät tasapeliin. 

Olympialaisten jälkeen palasimme hostellille lounaalle ja lähdimme lautalla takaisin Kauppatorille. Leirillä oli mahtavaa ja tuntui kuin olisimme olleet pidemmälläkin matkalla! 

Jos pääsisimme, menisimme kyllä uudestaan! 

5B-luokan oppilaat 

#