6A: oppilasvaihto KieliinKahden vuoden koronatauon jälkeen hetki oli vihdoin koittanut, kun 6A pääsi nousemaan Saksaan starttaavaan lentokoneeseen. Määränpäänä oli Hebbelschule Kielissä. Oppilasvaihtokouluun oltiin oltu yhteyksissä jo vuonna 2020, mutta korona sotki kaikki aikaisemmat suunnitelmat. Riemu oli sitten sitäkin suurempi, kun oppilaat lopulta pääsivät tutustumaan toisiinsa henkilökohtaisesti.

Oppilaat saapuivat 25.4. Kieliin, jossa heidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi. Oppilaiden ohjelmaan kuului oppitunteja, vierailu Hansaparkissa ja matka Hampuriin. Kielin keväinen sää teki vierailusta entistäkin ihanamman. 30.4. oppilaat palasivat takaisin Helsinkiin yhdessä saksalaisten vastavierailijoiden kanssa. Helsingissä vieraat tutustuivat Helsingin Saksalaiseen kouluun, Korkeasaaren eläintarhaan sekä Heurekaan.

Onnistunut oppilasvaihto päättyi grillijuhliin Saksalaisen koulun terassilla. Eron hetkellä lentokentällä vuodatettiin jopa muutama kyynel. Olemme todella iloisia siitä, että oppilailla oli loistava tilaisuus saada uusia ystäviä ja mahdollisuus päästä parantamaan saksan kielen taitoa.