5B vieraili Kansallismuseon Esihistoria-näyttelyssäHistoria alkaa uutena oppiaineena viidennellä luokalla. 5B on syksyn ajan harjoitellut koulussa esihistoriaan liittyviä asioita ja lokakuussa lähdimme Kansallismuseoon tutustumaan aiheeseen. Tässä oppilaiden mietteitä näyttelystä:

Näyttely oli suurimmaksi osaksi kiinnostava ja ihmeellinen, mutta osaksi tylsä, koska olimme opiskelleet niitä jo koulussa. Opin sen, että silloin ihmiset olivat oppineet tekemään ruukuissa ruokaa, sekä sen, että aseet olivat aluksi kivisiä, sitten pronssisia ja sen jälkeen metallisia. Haluaisin jatkossakin käydä museoissa, koska on kiva päästä luokan yhteisille retkille. Rakennus oli kiinnostava ja hieno. Lempijuttuni olivat reiät ikkunassa ja ovessa, katon maalaukset ja luontovideot.

Näyttely oli ok, mutta olisi kivempaa, jos saisi kulkea vapaana ympäriinsä eikä olisi opastusta. Mielenkiintoisin asia oli kolikot ja miekat. Oli yllättävää, että osa puuesineistä oli pysynyt niin hyvässä kunnossa lahoamatta tähän päivään saakka. Oli mielenkiintoista kuulla, että ennen rahoja kirjaimellisesti leikattiin, jotta saatiin pienempiä summia.

Näyttely oli ihan kiva, ajoittain vähän tylsää, mutta kyllä kiinnostaviakin juttuja oli. Mielenkiintoisinta oli kuulla naisen haudasta ja saada tietää, miten voisi päätellä haudassa olevan naisen iän, pituuden jne. Yllättävää oli kuulla, kuinka paljon löytöjä vuosittain löytyy. Opin myös, mitä tehdä, jos löytää esihistoriallisia esineitä.

Näyttely oli kiva, koska se oli mielenkiintoinen ja siellä sai myös koskettaa joitakin esineitä. Museon opas oli myös kiva. Olisin mielelläni katsonut muitakin näyttelyitä.

Mielenkiintoisinta oli rikkaan naisen hauta ja kaikki hänen tavaransa. Yllättävää oli se, miten hyvin tavarat olivat säilyneet tuhansien vuosien jälkeen. Opin paljon uutta esihistoriasta, esihistoriallisten ihmisten tavaroista ja siitä, miten he elivät, rakensivat ja metsästivät.

En tykännyt näyttelystä kovin paljon. En ole aiheen isoin fani. Mielenkiintoisinta olivat miekat. En oppinut paljoa, koska olimme käyneet asiat läpi jo tunnilla. Kiva kuitenkin, että pääsimme retkelle pitkästä aikaa!