1.-4. luokat leikkivät perinteisiä pihaleikkejä Lastenlehdon puistossaKiVa-tiimi järjesti tänään perjantaina 3.9. perinneleikkipäivän 1.-4.-luokkalaisille. Jokainen vuosiluokka kerrallaan pelasi yhden oppitunnin ajan perinteisiä pihaleikkejä Lastenlehdon puistossa. Leikittäjinä toimivat Sanni ja Joel Perinneleikki ry:ltä.

Lapset leikkivät mm. seuraavia leikkejä:

Paljonko kello on?
Leikin ohjeet
Yksi lapsista valitaan sudeksi ja hänet sijoitetaan kentän toiseen päätyyn. Kaikki muut lapset ovat vastakkaisessa päädyssä ja huutavat: ”Paljonko kello on?” Susi vastaa, että kello on esim. 12, jonka jälkeen lapset ottavat yhtä monta askelta kohti sutta. Halutessaan susi voi myös pyytää lapsia ottamaan askelia taaksepäin tai esim. harppomaan.
Leikin jatkuessa kysymys toistetaan. Kun lapset ovat edenneet lähelle sutta ja kysyvät taas: “Kuinka paljon kello on?” niin susi vastaa: “On ruoka-aika!” ja lähtee ottamaan lapsia kiinni. Lapset yrittävät juosta takaisin aloituspaikalle, ja jos susi saa jonkun heistä kiinni, niin silloin tästäkin tulee susi.

Kanat ja ketut
Leikin ohjeet
Yksi lapsista valitaan ketuksi keskelle. Loput lapset ovat kanoja. Kun kettu huutaa ”liikkuu!” kanat lähtevät juoksemaan pesältä toiselle. Tänä aikana kettu yrittää saada kiinni mahdollisimman monta kanaa. Kiinni jäädessään kanoista tulee kettuja. Seuraavilla kierroksilla on aina enemmän ja enemmän kettuja, kunnes jäljellä on enää vain yksi kana.