8C planktonin viljelijöinäMe, koulun 8C-luokkalaiset aloitimme vuoden alussa työstämään mielenkiintoista biologian projektia, josta kerromme teille tässä tarkemmin.

Olimme käsitelleet mikro-organismeja biologian oppitunnilla ensin teoriassa ja sen jälkeen halusimme löytää niitä myös käytännössä. Tuumasta toimeen. Otimme heiniä ja muita kasvimateriaaleja, lisäsimme niitä akvaariosta otettuun vesinäytteeseen ja odotimme kasvien lahoamista. Kahteen näytteeseen lisättiin vielä akvaarion suodattimesta saatua materiaalia.

Tutkimme vesinäytteitä viikottain mikroskoopilla ja etsimme niistä eläviä organismeja. Marko Schrader, luokkamme biologian opettaja tilasi meille mikroskooppikameroita, jotka liitettiin suoraan mikroskoopin okulaattoriin. Näin pystyimme seuraamaan mikroskoopin näkymää ryhmissä useamman viikon ajan. Keräsimme haluamamme otokset ja leikkasimme ne yhteen videoon

Koitimme parhaamme mukaan tunnistaa ja määrittää näytteissä olevat eliöt, mutta koska emme ole vielä ammattibiologeja, niin tällöin myös virheet ovat mahdollisia.

Toivotamme kaikille mukavia hetkiä videon parissa

Luokka 8C