Kahdeksasluokkalaisia interaktiivisessa mediatyöpajassa


8C:n oppilaat osallistuivat 10.11. yhteiskuntaopin ja suomen kielen ja kirjallisuuden tunneilla webinaarina järjestettyyn mediapäivään ja Fakt oder Fake -työpajaan. Interaktiivisessa pajassa nuoret kuulivat asiantuntijoiden opetusta mediakriittisyydestä, näkivät esimerkkivideoita ja muita mediatekstejä sekä saivat osallistua älypuhelimillaan erilaisiin äänestyksiin. 8C:n oppilaat kommentoivat pajaa muun muassa näin:
 
Kokonaisuudessaan todella kiinnostava tunti. Opin paljon uutta, mitä en aiemmin tiennyt. Jotkut kysymykset olivat vaikeita ja piti miettiä vastausta jonkin aikaa, mutta hauskaa oli.
 
Tuplatunnin sisältö oli hyvin intensiivinen ja vahva. Myöskin oli havaittavissa selvää kiinnostusta oppilaiden kesken itseni mukaan lukien. Opetus oli sitä paitsi hyvin opettavaista ja informatiivista. Se oli myös mukavaa vaihtelua jokapäiväiseen ja harmaaseen opinsaunassa hikoilemiseen.
 
Fakt ja Fake- työpaja oli ihan hauska. Oli välillä vähän tylsää. Kysymyksiin oli kuitenkin ihan hauska vastata.
 
Minusta oli kivaa olla mukana Fakt ja Fake-työpajassa mukana, sillä opin paljon uutta ja hauskaa. Miellyttävää oli se, että saimme hieman vaihtelua jokapäiväiseen kouluelämäämme. Oli hauskaa, että saimme olla mukana ja vastailla kysymyksiin.

Mielestäni ARD-median päivä oli erittäin mukava muutos koulun jokapäiväiseen elämään. Samalla se oli informatiivinen ja opettavainen. Oli myös hyvä, että kaikkien opiskelijoiden välillä oli vuorovaikutus.
 
Teksti: Anni Toikko
Kuvat: Dirk Archner