DSH juhlii Aleksis Kiveä ja Seitsemän veljestä -romaanin juhlavuotta Helsingin Saksalaisessa koulussa on viime viikkoina käsitelty Aleksis Kiveä ja 150-vuotisjuhlavuottaan viettävää Seitsemän veljestä -romaania monin tavoin.  

Eri luokat ovat erityisesti suomen kielen ja kirjallisuuden tunneilla tutustuneet Aleksis Kiven elämään ja teoksiin. Seitsemän veljestä -romaanista on luettu katkelmia, ja pienemmät oppilaat ovat lukeneet tai heille on luettu Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä -kuvakirjaa. Lisäksi oppilaat ovat eläytyneet kirjaan ja Kiven elämään: Luokissa on näytelty kohtauksia romaanista ja dramatisoitu Aleksis Kiven ja Seitsemän veljestä -romaanin lytänneen kriitikko August Ahlqvistin kohtaaminen sekä myös näytelty kohtaus vaihtoehtohistoriasta, jossa Seitsemän veljestä olisikin ollut arvostettu teos heti ilmestymisensä jälkeen. 

Koulumme toisen ja viidennen kerroksen vitriinit ovat täyttyneet erilaisista Kiveen ja Seitsemään veljekseen liittyvistä töistä ja taideteoksista, kuten yhdeksäsluokkalaisten kirjoittamista tietoteksteistä, kuudesluokkalaisten suunnittelemista lautapeleistä ja romaanin tapahtumia kuvaavista kolmiulotteisista taideteoksista, viidesluokkalaisten tekemistä uutisista ja neljäsluokkalaisten taiteilemista paperinukeista. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn! 

Viidesluokkalaiset pohdiskelivat, mitä sanoisivat Aleksis Kivelle, jos saisivat tavata hänet. Tällaisia ajatuksia oppilailla oli: 

”Tästä tulee vielä kuuluisa kirja, usko tai älä!” 

”Osaat kirjoittaa tosi hyvin!” 

”Sinun kirjasi oli tosi mahtava! En voi odottaa toista kirjaa. Jatka hyvää työtä!” 

Hyvää Aleksis Kiven päivää 10.10.!

Teksti: Anni Toikko