Turun kulttuuriretkiKoulumme 8b-luokka oli 8.2. Turussa kulttuuriretkellä.

Olimme syyslukukaudella Jorma Heimosen kanssa mukana Larpaten Luther -projektissa, jossa pääsimme askartelemaan ja näyttelemään yhdessä. Turun kulttuuriretki oli kuin palkinto menestyksekkäästä larppausprojektista. Teimme larppausprojektin Kulosaaren koulun kahdeksannen luokan kanssa, joten he olivat mukana retkellä Turussa.

Lähdimme Turkuun tilausbussilla aamulla ja matka kesti noin kolme tuntia. Saavuimme Turkuun ja ensimmäisenä suuntasimme Turun linnaan, jossa meille oli opastettu kierros. Kiersimme linnaa ja opimme paljon. Kaikki pitivät kierroksesta ja se meni todella hyvin.

Seuraavaksi menimme Turun nunnaluostariin lounaalle. Söimme hyvää ruokaa ja jälkiruokaakin oli tarjolla. Mahduimme myös juuri ja juuri ruokailutilaan. Sen jälkeen lähdimme kohti Turun yliopistoa, jossa ammattilaiset pitivät meille mielenkiintoisen esitelmän keskiajasta Turussa ja Turusta löytyneistä keskiaikaisista esineistä.

Viimeisenä kohteena meillä oli Turun tuomiokirkko, jossa meitä myös odotti opastettu kierros. Kirkko oli erittäin vaikuttava ja mielenkiintoinen kohde, josta meille kerrottiin paljon.

Kohteiden jälkeen saimme vielä vähän vapaa-aikaa kierrellä kaupunkia. Viiden aikaan lähdimme ajamaan takaisin kohti Helsinkiä. Myös bussimatkat sujuivat hyvin ja olimme jälleen koululla.

Retki sujui kaiken kaikkiaan erittäin mukavasti ja kaikki saivat erittäin tapahtumarikkaan ja mielenkiintoisen kokemuksen. Lähtisimme luokkamme kanssa kulttuuriretkelle mielellämme uudestaan!

Kiitos retkestä!

Elsi Rapeli ja Sofia Shestakova 8B