NY Vuosi yrittäjänäYhdeksäsluokkalaiset pääsivät tänä vuonna testaamaan koulumme uutta NY Vuosi yrittäjänä -valinnaisainetta. Yrittäjyyskurssi alkoi heti syksyllä kouluvuoden alkaessa. Pääsimme mukaan Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan. Järjestelysyistä päädyimme kuitenkin pitämään kurssin puolessa vuodessa.

Kurssimme alkoi liikeidean kehittelemisellä. Meidän firmamme lisäksi perustettiin kaksi muuta. Perustamamme firma päätyi ruokapuolelle. Liikeideamme oli saksalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin yhdistäminen. Seuraavaksi firmalle oli keksittävä nimi ja kehiteltävä logo. Nimeksemme tuli NY Four FinGers. Four viittaa jäsentemme lukumäärään ja FinGers Saksaan ja Suomeen.

Seuraava asiamme oli tehtävien jako firman sisällä. Perustamiskokouksessa firmallemme nimitettiin toimitusjohtaja, markkinointijohtaja, kehityspäällikkö ja talousjohtaja. Kullakin oli oma tehtävänsä firman toiminnan edistämiseksi omalla alueellaan.

Kaiken suunnittelun ja teoreettisen jälkeen pääsimme vihdoin käytännölliseen osaan: myyntiin. Pääsimme myymään tuotteitamme koulun vanhempainiltaan. Tulimme testaamaan uusien tuotteiden menekkiä ja teimme heti voittoa. Tämän lisäksi pääsimme myymään kolmessa vanhempainillassa. Kurssin huipentuma oli kuitenkin koulun Alumniyhdistyksen järjestämät joulumarkkinat.

Pääsimme tutustumaan tuotteiden hinnoitteluun, myynnin suunnitteluun ja tuotevalikoiman miettimiseen. Kotona pääsimme vielä leipomaan ja viimeistelemään myyntiin liittyviä asioita.

Kurssin aikana on kertynyt kokomusta myymisestä ja yrittäjyydestä ylipäätänsä. Vuosi yrittäjänä -kurssi on ollut mielenkiintoinen katsaus yrittämisen maailmaan.