Taidetta testaamassaKaikki koulumme kahdeksasluokkalaiset kävivät keskiviikkona 4.10. katsomassa Red Nose Companyn esityksen Punainen viiva, joka pohjautuu IImari Kiannon samannimiseen romaaniin. Se kertoo Suomen ensimmäisistä eduskuntavaaleista ja niihin valmistautumisesta Kainuun erämaassa. Kaksi klovnia esittivät kaikkia romaanin henkilöitä ja myös eläinhahmoja, kuten torakoita ja karhua. Näyttämö oli pelkistetty ja klovnit taitavia. Teatteriyleisö koostui ainoastaan kahdeksasluokkalaisista ja heidän opettajistaan, koska esitys kuului Taidetestaajat-hankkeeseen. 

Taidetestaajat on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke, joka vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kahdelle taidelaitosvierailulle, joista toinen tehdään lähiseudulle ja toinen muualle Suomeen. Koulumme osallistuu lukuvuonna 2017 - 2018 Taidetestaajat-hankkeeseen, joka on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Joulukuussa lähdemme hankkeen tiimoilta päiväretkelle Turkuun. Lisätietoja hankkeesta on verkkosivuilla www.taidetestaajat.fi. 

Kahdeksasluokkalaiset arvioivat näkemäänsä seuraavasti:


Esitys oli erilainen kuin odotin. Siinä lavalla esiintyi vain kaksi näyttelijää, jotka näyttelivät kaikki kohtaukset kahdestaan. Rekvisiittana toimivat erilaiset soittimet ja lavan takaosassa oleva punainen verho. Esitys oli hieman hämmentävä, mutta nautin siitä silti. Pihla L.

Esitys oli erikoinen ja vähän sekava. Sitä olisi ollut vaikea seurata, jos en olisi nähnyt elokuvaa etukäteen. Oli kuitenkin ihan hauskaa katsoessa. Onni S.

Esitys oli erilainen kuin odotin, koska luulin, että siinä olisi enemmän näyttelijöitä. Näytelmää olisi ollut hieman vaikeaa seurata, jos emme olisi koulussa katsoneet samasta kirjasta tehtyä elokuvaa. Jenny P.

Kokemus oli kummallinen, mutta hauska. Tuomo V.

Esitys oli hyvä ja näyttelijät heittäytyivät rooleihinsa hyvin. Alku oli vähän sekava. Henriikka V.

Esitys oli aivan erilainen kuin mitä odotin, mutta silti yllättävän ymmärrettävä. Joissakin kohtauksissa ei ollut selvää, mitä he sanoivat tai milloin kohtaus vaihtui. Esitys oli silti hyvä ja hauska. Anna A.