Tätä oli odotettu: Rantasalmi 2017!Jokavuotinen yhdeksännen luokan leirikoulu Saimaan rannalla. Tunnelma oli jännittynyt jo maanantaiaamuna, kun raahasimme laukut bussiin ja aloitimme seitsemäntuntisen matkamme kohti Järvisydäntä. Matkan varrella pysähdyttiinkin syömässä Punaisen Pippurin kievariin ja ensimmäiseen ohjelmaan: Inkilänhovin lammasfarmille. Pääsimme seuraamaan lampaidenajonäytöstä, tutustumaan tilan pitkään historiaan ja lampaidenkasvattajan ammattiin. Matka jatkui ja lopulta seisoimme meille varatuiden mökkien edessä valmiina suureen seikkaluun.

 Ohjelma oli todella tapahtumarikas: pääsimme soutamaan Linnansaaren luonnonsuojelualueella sijaitsevalle pienelle saarelle tutkimaan luontoa, laskeutumaan 14 metriä alas pystysuoraa kalliota, ruokkimaan poroja ja ryömimään sortumaluolien ja karhunluolan läpi. Kaikkien ohjelmanumeroiden välissä saimme erinomaista ruokaa ravintolassa, joka oli koristeltu kymmenillä kynttilöillä. Avotuli oli hieman hankala, mutta vahinkoja ei onneksi sattunut. Työntekijät olivat ystävällisiä ja opastivat mielellään meitä. Aikataulu olisi saanut olla väljempi, vaikka oli toki mukavaa päästä näkemään ja kokemaan niin paljon. Kuitenkin yhden aikaisemman aktiviteetin myöhästyminen aiheutti dominoefektin, jolla saatettiin myöhästyä pidemmän päälle useaan kertaan. Oma-aika oli myös kortilla ohjelman takia, mutta...

 Tunnelma oli leirillä mahtava, henki yleisesti hyvä ja kaikilla oli hauskaa. Iltaisin hengailtiin kavereiden kanssa ja päivät kuluivat ryhmissä seikkaillen ja nauraen. Leirillä oli kaiken kaikkiaan hyvä tunnelma, mutta vapaa-aikaa olisi voinut olla enemmän. Ohjelma oli kuitenkin monien mielestä mukavaa ja rentoa, joten vapaa-ajan vähäinen määrä ei haitannut ketään. Rantasalmi oli varmasti monien mielestä yksi parhaista tavoista käydä koulua. Kiitos siitä kuuluu opettajille ja Järvisydämelle.

Milli K. ja Erika R. 9B