Kasiluokkalaiset Kotia kohti -näyttelyssäKoulumme 8C:n äidinkielen ja 8AC:n suomi toisena kielenä -ryhmät vierailivat Poliittisen valokuvan festivaalin Kotia kohti -näyttelyssä ja työpajassa. Oppilaat pohtivat näyttelyssä ja sen jälkeen ajankohtaista teemaa sekä kodin ja kotimaan merkitystä itselleen.

Olimme 31.03. suomen tunnilla Kotia kohti -näyttelyssä Kaapelitehtaalla. Näyttelyssä oli esillä erilaisia valokuvia, joita oli otettu monissa eri paikoissa - ei ainoastaan Suomessa vaan myös muissa maissa.

Ensimmäiseksi me valitsimme valokuvan, joka muistutti meitä kodista ja perustelimme myös, miksi valitsimme juuri sen kuvan. Sen jälkeen meidät jaettiin pieniin ryhmiin, ja jokainen ryhmä kävi aina katsomassa eri valokuvia ja vastasi kysymyksiin, jotka liittyivät valokuviin. Lopuksi otimme itse ryhmissä omia valokuvia, joiden piti muistuttaa mielestämme kotia.

Valokuva voi vaikuttaa katsojaan monella eri tavalla. Jos kuvassa näkyy jotakin surullista tai kauheaa, se voi herättää ihmisessä erilaisia tunteita ja halun tehdä jotakin asian hyväksi. Tai sitten iloiset kuvat voivat innostaa ihmisiä olemaan iloisia tai positiivisia.

Koti on minulle se paikka, jossa on turvallista ja kiva olla ja se paikka, jossa asun yhdessä perheeni kanssa. Kotimaata muistuttavat monet asiat, esimerkiksi meri ja metsä, koska ne muistuttavat minua Suomesta ja tuovat myös kivoja muistoja mieleen.

Laura, 8C