9b:n musikaalikokemus 

kuva Marko Kalmari

Me 9b:n oppilaat pääsimme keskiviikkona 14.1. mukavalle vierailulle katsomaan musikaalia opettajamme Liisa Vartiaisen kanssa. Kävimme katsomassa musikaalin "Pikkukaupungin noidat - The Witches of Eastwick" konserttitalo Martinuksessa Vantaalla. Musikaali kertoo kolmesta täysikäisestä naisesta, jotka etsivät jännitystä ja rakkautta elämään. Se perustuu John Updyken samannimiseen romaaniin ja esitettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Amerikkalainen pikkukaupunki Eastwick menee täysin sekaisin, kun paikalle saapuu karikatyyrinen hurmuri Darryl Van Horne. Hän ostaa ison Eastwickin kartanon ja pistää kaikkien naisten (ja useiden miesten) päät pyörälle. Ainoastaan kaupungin johtajatar ja luonnonsuojelija Felicia Gabriel yrittää pitää järjestystä kaupungissa vaikka Darryllilla on ässiä hihassa vaikka muille jakaa.

Pikkukaupungin noidat on mahtava kokemus täynnä nähtävää, kuultavaa ja ajateltavaa. Näyttelijät ja tanssijat käyttivät isoa tilaa mainiosti hyväkseen, ja lavasteet olivat monipuolisesti käytössä. Valaistus oli melkein täydellinen ja sopi hyvin musiikkiin. Vaskivuoren lukion opiskelijat osasivat hommansa, ja itse orkesterikin soitti ihmeellisen hyvin. Varsinkin kolmen noidan yhteislauluosuudet osuivat nappiin. Vaikka esitys olikin kaksi ja puoli tuntia pitkä, se ei ollut pitkäveteinen, ja monessa kohtaa sai nauraa kunnolla.

Tämä pirullinen musikaalikomedia on pakko nähdä, jos on teatterin ystävä.

Perttu Jalovaara & Anniina von Holten, 9b