1.-luokkalaiset vierailulla KansallisteatterissaPähkinänsärkijä

Ykkösluokkalaiset vierailivat ennen joulua Kansallisteatterissa katsomassa Juha Laukkasen Pähkinänsärkijä-nukketeatteria. Samalla meille tarjoutui mahdollisuus osallistua Metropolia ammattikorkeakoulun teatteri-ilmaisun ohjaamisen opiskelijoiden järjestämään työpajaan. Tapasimme työpajassa ennen ja jälkeen teatteriesityksen.

Suuri kiitos työpajaa järjestäneille Johanna Parangolle ja Ida Heimoselle sekä muille heidän kanssaan pajaa järjestäneille!

Tässä 1b:n oppilaiden kertomuksia projektin eri vaiheista:


Pähkinänsärkijä

Pähkinänsärkijä kertoo Klaarasta, joka menee joulumaahan. Klaaran lempilelu on pähkinänsärkijä. Pähkinänsärkijä on kirottu prinssi. Klaara tapaa ilkeän hiirikuninkaan. Oikealla pähkinänsärkijällä särjetään pähkinänkuoria.

(Klaus, Enya, Aimo, Nuutti, Loviisa ja Noomi)

Ennakkotapaaminen ohjaajien kanssa

Ida ja Johanna tulivat meidän luokkaan. He lukivat meille Pähkinänsärkijää ja näyttivät videon Pähkinänsärkijä-baletista. Sadussa tapahtui: Klaara löysi pöydältä pienen ukon ja hänen isänsä kertoi mitä sillä tehdään. Klaara tykkäsi kauheasti pähkinänsärkijästä.

(Ruusu, Elli, Emma, Eljas, Arttu ja Lauri)

Teatteriesitys

Teatteri on Suomen kansallisteatteri. Siellä näytteli yksi mies. Se esitettiin nukeilla. Melkein kaikkien lempihahmo oli hiirikuningas. Matkalla yläkertaan oli piparikaupunki. Laitoimme omat koristeet joulukuuseen. Lopussa siellä syötiin pipareita ja juotiin mehua.

(Markus, Noomi, Essi ja Joel)

Draamapaja ryhmissä

Meidät jaettiin kahteen ryhmään. Meillä oli luokassa linna ja me keksittiin paikkoja. Muinainen kuningas tarvitsi vaimon. Siellä oli Klaara. Siellä oli voimistelijoita. Meidän piti valita lähteekö Klaara kotiin vai jääkö hän joulumaahan. Molemmat ryhmät valitsivat että Klaara lähtee kotiin. Lopuksi piti piirtää tai kirjoittaa Klaaran tulevaisuudesta.

(Iris, Anni, Elmo ja Miro)