Perusopetus

Perusopetus

Koulumme peruskoulu on kolmisarjainen. A- ja C-luokat muodostavat saksalaisen linjan ja B-luokat suomalais-saksalaisen linjan. Molemmat linjat alkavat ensimmäiseltä luokalta ja antavat yhdeksän vuoden aikana valmiudet saksankielisen lukion käymiseen. Opetus on luokkamuotoista kaikilla peruskoulun luokka-asteilla. Kotiluokat, tutut luokkatoverit, opettajat ja muu henkilökunta luovat turvallisen, ystävällisen ja kodikkaan ilmapiirin. 

Helsingin Saksalaisen koulun perusopetus noudattaa koulun omaa opetussuunnitelmaa. Sitä laadittaessa on otettu huomioon suomalaiset Opetushallituksen antamat perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteet sekä saksalaiset Thüringenin osavaltion opetussuunnitelmat. Yhdeksännen luokan hyväksytysti suorittaneet saavat perusopetuksen päättötodistuksen, joka oikeuttaa hakeutumaan lukioon tai muuhun toisen asteen koulutukseen. 

Ajankohtaista

9AC: kaksoistunti historiaa Helsingin kaduilla

9A ja 9C -luokkien historian oppitunti pidettiin pienestä tihkusateesta huolimatta kaksoistuntina ulkona Helsingin kaduilla. Toisen maailmansodan alkamisen vuosipäivänä oppilaat käsittelivät sota-ajan Helsinkiä, juutalaiselämää Suomessa sekä saksalais-suomalaisia suhteita. Historiallinen kuva-aine...

Kummit lukevat yhdessä

Yhteistä aikaa kummiluokan kanssa. Yhteistä lukuaikaa. Ensimmäisen ja neljännen luokan oppilaat tutkivat koulumme kirjastoa. Isot lukevat pienille, ja välillä pienet lukevat jo isoille.    

Aurinkoa, merta, hiekkaa varpaiden välissä ja paljon nauravia lapsia

Alaluokat viettivät perinteistä rantapäivää säteilevässä auringonpaisteessa. Yhteisten leikkien ja naurujen sekä rentojen pikniktaukojen lomassa aika kului kuin siivillä. Luokkiemme oppilaat tutustuivat taas hieman paremmin toisiinsa. Samalla rantapäivä oli myös hieno tilaisuus luoda kontakteja muid...