Perusopetus

Perusopetus

Koulumme peruskoulu on kolmisarjainen. A- ja C-luokat muodostavat saksalaisen linjan ja B-luokat suomalais-saksalaisen linjan. Molemmat linjat alkavat ensimmäiseltä luokalta ja antavat yhdeksän vuoden aikana valmiudet saksankielisen lukion käymiseen. Opetus on luokkamuotoista kaikilla peruskoulun luokka-asteilla. Kotiluokat, tutut luokkatoverit, opettajat ja muu henkilökunta luovat turvallisen, ystävällisen ja kodikkaan ilmapiirin. 

Helsingin Saksalaisen koulun perusopetus noudattaa koulun omaa opetussuunnitelmaa. Sitä laadittaessa on otettu huomioon suomalaiset Opetushallituksen antamat perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteet sekä saksalaiset Thüringenin osavaltion opetussuunnitelmat. Yhdeksännen luokan hyväksytysti suorittaneet saavat perusopetuksen päättötodistuksen, joka oikeuttaa hakeutumaan lukioon tai muuhun toisen asteen koulutukseen. 

Ajankohtaista

Terveellinen aamiainen saksan tunnilla!

1B-luokkalaiset käsittelivät saksan tunnilla ruoka ja juoma -teemaa perusteellisesti. Sen päätteeksi lapset saivat valmistaa oman aamiaisbuffetin, joka täyttyi heidän mukanaan tuomista terveellisistä herkuista. Pöydän ääressä oppilaat pääsivät harjoittelemaan oppimiaan uusia sanoja, lauseita ja ilma...

Hyvää ystävänpäivää!

Alakoulussa juhlistettiin tänään ystävänpäivää jakamalla ystävänpäiväpostia. Alakoulun oppilaskunta arpoi kullekin luokalle parin, jolle ystävänpäiväkortit kirjoitettiin. Iloa oli sekä kortin tekemisessä että vastaanottamisessa!   Toivotamme kaikille oikein hyvää ystävänpäivää!

Neljäsluokkalaiset vierailulla Helsingin yliopistolla

4C:n perjantaiaamusta tuli hyvin mielenkiintoinen, kun luokan ympäristöopintunti siirrettiin koululta Helsingin yliopiston Metsätaloon.Oppilaat tutustuivat Bachelor-tutkintoa suorittaviin opiskelijoihin, haastoivat heidät tietokilpailuun sekä työstivät sekaryhmissä Saksan osavaltioihin liittyvää mes...