Perusopetus

Perusopetus

Koulumme peruskoulu on kolmisarjainen. A- ja C-luokat muodostavat saksalaisen linjan ja B-luokat suomalais-saksalaisen linjan. Molemmat linjat alkavat ensimmäiseltä luokalta ja antavat yhdeksän vuoden aikana valmiudet saksankielisen lukion käymiseen. Opetus on luokkamuotoista kaikilla peruskoulun luokka-asteilla. Kotiluokat, tutut luokkatoverit, opettajat ja muu henkilökunta luovat turvallisen, ystävällisen ja kodikkaan ilmapiirin. 

Helsingin Saksalaisen koulun perusopetus noudattaa koulun omaa opetussuunnitelmaa. Sitä laadittaessa on otettu huomioon suomalaiset Opetushallituksen antamat perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteet sekä saksalaiset Thüringenin osavaltion opetussuunnitelmat. Yhdeksännen luokan hyväksytysti suorittaneet saavat perusopetuksen päättötodistuksen, joka oikeuttaa hakeutumaan lukioon tai muuhun toisen asteen koulutukseen. 

Ajankohtaista

7B muuminäyttelyssä

Kävimme torstaina 3.9.2020 luokan kanssa äidinkielen tunnilla Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttelyssä. Muuminäyttely oli Kansallismuseossa. Meillä oli opas, joka kertoi paljon kaikkea muumeista ja Tove Janssonista. Näyttelyssä oli monta erilaista huonetta, joissa oli erilaisia...

5.-luokkalaisten ryhmäytymispäivä

Viime perjantainen 5.-luokkalaisten ryhmäytymispäivä oli todella kiva. Päivä oli aurinkoinen. Söimme eväitä ja pelasimme mm. lentopalloa. Lopuksi innostuimme yhteisestä hiekkaleikistä.

6. ja 10.-luokkalaisten ryhmäyttämispäivä Seurasaaressa!

Perjantaipäivä Seurasaaressa oli riehakas ja hauska. Matka saareen taittui nopeasti ja mukavasti kävellen. Leikit olivat kivoja ja ruokakin oli hyvää. Paistetut vaahtokarkit olivat maukkaita. Antti, Otto ja Rasmus 6B