Tag der Deutschen SpracheSuomi-Saksa Yhdistysten Liiton (SSYL) vuosittain järjestämä Saksan kielen päivä (Tag der Deutschen Sprache) pidettiin Helsingin Saksalaisella koululla 24.9.2022. Tapahtuma keräsi kahden vuoden tauon jälkeen yhteen erilaisia saksan kieltä ja saksalaista kulttuuria edistäviä organisaatioita ja järjestöjä.

Myös Helsingin Saksalainen koulu oli päivän aikana hyvin edustettuna. Saksan kielen ainevastaava (DaF-Koordinatorin) Ruth Paul veti aamupäivällä työpajaa, jonka aiheena oli Binnendifferenzierung/Individualisierung im Deutschunterricht. Sen jälkeen koulun saksalainen vararehtori Florian Böttinger toivotti tervehdyspuheessaan kaikki lämpimästi tervetulleiksi tapahtumaan. Ingrid Lipponen ja Lucas Nachtigall koulun DaF-/DFU-ryhmästä esittelivät puolestaan saksan kielellä pidettävien oppituntien tuloksia ja menetelmiä. Samalla he jakoivat yksityiskohtaisempaa tietoa Helsingin Saksalaisesta koulusta kaikille sen toiminnasta kiinnostuneille vierailijoille.

Olemme todella iloisia siitä, että tapahtuman toteutus oli taas mahdollista. Kiitämme lämpimästi Suomi-Saksa Yhdistysten Liittoa päivän järjestämisestä!