Kirjasta peli
Kokeiden ja ahkeran koulutyön lomassa 11. luokkien äidinkielen ryhmille tarjoutui tilaisuus soveltaa luovuutta uusille aloille. Luettuamme suomalaisen ja eurooppalaisen kirjallisuuden klassikoita poimimme niistä suosikkimme ja askartelimme niiden innoittamat lautapelit. Uuden elämän pahvisella alustalla saivat muun muassa Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla, Aleksis Kiven Seitsemän veljestä sekä William Shakespearen Romeo ja Julia.

  

Projekti virkisti keskellä koulupäivää, eikä aikaakaan kun meistä jokainen rakensi pelinappuloita, kirjoitti sattumakortteja tai koristeli pelilautaa. Värikynät ja -paperit herättivät lukiolaiset nauttimaan unohdettua askartelun huumaa. Rakennettuamme paperitorpan Jussille, kymmeniä pahvihärkiä seitsemän veljeksen ammuttaviksi ja tikkaat, joita Romeon tuli kiivetä Julian parvekkeelle, koko komeus siirrettiin vitriiniin muiden ihailtavaksi.

Kirjan pohjalta pelin suunnitteleminen oli paitsi hauskaa ryhmätyötä myös opettavaista kertausta: opimme poimimaan tarinoista oleellisia piirteitä ja sulauttamaan klassikot omaan moderniin maailmaamme.

Linda Loukamo 11b