Jalkapallohuumaa BerliinissäMe olimme luokka-asteen kanssa matkalla Saksassa 20.8 - 1.9. Kävimme matkan aikana monissa kiinnostavissa paikoissa, ja sen takia olikin vaikea valita yhtä kohdetta, josta kirjoittaa. Lopulta kuitenkin päädyin valitsemaan sen paikan, jossa minulla oli kaikkein hauskinta, eli jalkapallo- ottelun Hertha BSC vastaan HSV.

Tiesimme jo etukäteen, että kyseessä olisi Herthan kotipeli Berliinissä, joten tunnelma stadionilla olisi varmasti erittäin korkealla. Lähdimme otteluun U-Bahnalla, eli paikallisella metrolla, mutta ilmeisesti kaikki muutkin jalkapallofanit olivat valinneet metron, sillä se oli aivan tupaten täynnä kovaäänisiä ja olutta juovia Herthan kannattajia. Kun lopulta tuli se asema, jolla meidän tuli jäädä, myös koko muu metro jäi samalla asemalla. Kävelyä stadionille oli ehkä kilometrin verran, ja aivan kaikki olivat menossa samaan paikkaan, joten eksymisen vaaraa ei todellakaan ollut, vaikka ihmispaljoudessa olikin vaikea pysyä yhdessä kavereiden kanssa. Kun saavuimme stadionille, ensimmäisenä kiinnitin huomiota siihen, kuinka suuri stadion oli. Se oli reilusti Helsingin olympiastadionia suurempi, ja istumapaikkoja oli varmasti melkein kaksi kertaa niin paljon.

- Kerkko 11b

Ottelu ei ollut vielä edes alkanut, kun molempien joukkueiden fanit jo lauloivat sydämiensä pohjasta omia kannatuslaulujaan. Pelaajien marssittua kentälle tapahtui jotain aivan fantastista. Koko Hertha-fanien täyttämä kaari nousi seisomaan eriväriset paperit käsissään, ja muodostivat näillä joukkueensa nimen. Olin yllättynyt, kuinka kymmenen tuhatta toisilleen tuntematonta ihmistä voisi muodostaa jotain näin upeaa. Vaikka kyseessä olikin vasta liigan kolmas kierros, oli tunnelma stadionilla huikea. Minulle oli samantekevää kumpi voittaisi, tärkeintä oli, että ottelusta tulisi mahdollisimman viihdyttävä. Stadioni kaikui koko pelin ajan Hertha-kannattajien ansiosta, ja koko yleisö kerrassaan räjähti Adrian Ramoksen tehtyä Herthan 1-0 johto- ja voittomaalin. Oli myös hienoa nähdä, kuinka HSV:n kannattajat jaksoivat kannustaa joukkuettaan loppuun asti, vaikka heitä olikin vain kymmenesosa kotijoukkueen kannattajien määrästä ja olivatkin miltei koko toisen puoliajan tappioasemassa.

- Viktor 11b

Toisella puoliajalla peli nopeutui entisestään, ja kotijoukkue oli tosi vahvoilla. Oli vain ajan kysymys milloin kotijoukkue saisi maalin tehtyä. Vihdoinkin se tuli! 74 minuutilla loistavan hyökkäyskuvion lopuksi Adrian Ramos iski kotijoukkueelle voiton. Koko stadioni hyppäsi samaan aikaan ilmaan ja laulu raikui! Se oli kerrassaan uskomatonta! Vielä pelin jälkeenkin kotijoukkueen fanit lähtivät pois stadionilta laulaen. Metrot olivat täpötäynnä iloisista kotijoukkueen faneista. Oli aivan uskomatonta seurata tätä kaikkea paikan päältä ja kokea jalkapallon huumaa! Sen voin sanoa varmasti, että tämä ei tule olemaan viimeinen Bundesliga- peli, jota menen katsomaan!

- Aleksander 11b