11AB:n Saksan matkaEtappi 1: Berliinissä vieraillessamme meidän oli mahdollista tutustua pääkaupunkiin kahdella tavalla: Luokkatasomme yhteisen ohjelman puitteissa ja vapaa-ajalla, jonka aikana saimme itse päättää, minne halusimme mennä. Vapaa-ajalla myös niillä opiskelijoilla, jotka olivat käyneet Berliinissä aiemmin, oli mahdollisuus vierailla sellaisissa kohteissa, joissa ei eivät olleet käyneet aiemmin, kuten Bundestagissa, Stasin vankilassa Hohenschönhausenissa tai muurimuseossa. Näin pystyimme aloittamaan matkamme Saksaan paitsi opiskelun myös henkilökohtaisen kiinnostuksen merkeissä. Suuri kiitos kuuluu myös Helsingin Aue-säätiölle.

 

2. etappi: Berliinistä 11AB:n Saksan-matka jatkui Müncheniin. Vierailumme alkoi hauskalla pyöräretkellä, joka antoi meille hyvän yleiskuvan kaupungista. Vierailimme myös kansallissosialismin historian dokumentaatiokeskuksessa. Myös luonnosta ja vuorista pääsimme nauttimaan, kun patikoimme henkeäsalpaavalla Wankilla ja kävimme kauniilla Starnberg-järvellä. Vapaa-ajastakaan ei ollut pulaa! Kiitämme Aue-säätiötä tuesta.
 
 
 
 
 
 
3. etappi: Kolmipäiväinen vierailu Heidelbergissä oli mukava päätös 11AB:n Saksan-matkalle. Pääsimme tutustumaan Heidelbergin yliopistoon ja osallistumaan mielenkiintoisille luennoille mm. matematiikassa, psykologiassa, lääketieteessä, liikunnassa ja slaavilaisisssa kielissä ja kulttuureissa. Samalla pääsimme tutustumaan opiskelijoiden arkeen. Yliopiston ulkopuolella oli tarjolla hauskoja aktiviteetteja, kuten pakopeliä ulkoilmassa tai kävelyretki linnaan koko luokan kanssa. Kun yhteistä ohjelmaa ei ollut, nautimme pienissä ryhmissä kauniissa vanhasta kaupungista ja tutustuimme Heidelbergin kaupunkiin.