Ranskalaiseen elämään tutustumassaViikko sitten koulun 10. ja 11. luokkien ranskanlukijat viettivät yhdeksän uskomattoman hienoa päivää Ranskan Le Mansissa.

"Vaihto sujui fantastisesti. Isäntäperhe oli hyvin huumorintajuinen, ja heidän kanssaan oli helppo tulla toimeen. Ohjelma oli erittäin monipuolista, ja kävimme jopa Circuit des 24 H du Mans -radalla, joka täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Viikonloppuna vierailimme isäntäperheen kanssa Bretagnessa. Lähtiessä hyvästien jättäminen oli tosi vaikeaa." A.N.

"Vaihto oli hieno kokemus. Kävimme mielenkiintoisilla retkillä sekä luokan että perheen kanssa ja voin sanoa oppineeni ranskalaisesta kulttuurista paljon. Eniten minua hämmästytti se, että ranskalaiset antavat toisilleen suukkoja tervehtiessään toisiaan." A.H.

"Oppilasvaihto Ranskaan oli hyvin rikastuttavaa, koska sen aikana sai paljon uusia unohtumattomia kokemuksia. Oli hienoa päästä tutustumaan oikeaan ranskalaiseen kulttuuriin mukavan perheen kautta sekä vierailemaan vaihto-oppilaiden kanssa uudessa koulussa. Sen jälkeen oli helpompi verrata sitä Helsingin Saksalaiseen kouluun tai vaikkapa muihin tuttuihin kouluihin. Lisäksi myös retket olivat hyvä tapa tutustua ranskalaisiin tärkeimpiin nähtävyyksiin.” F.S.