Mielenkiintoinen vierailu KemirallaTorstaiaamupäivänä 15.12. molemmat 10. luokkien kemian kurssit vierailivat kemianopettajien Felixin ja Alexin kanssa kemianteollisuusjätti Kemiralla. Tarkempi kohde oli tutkimus- ja tuotekehityskeskus Espoossa. Opimme kuitenkin, että Kemiralla on toimintaa maailmanlaajuisesti.

Saavuttuamme istuimme ensin kokoushuoneeseen, jossa saimme nauttia herkullisia sämpylöitä ja mehua samalla, kun kuuntelimme turvallisuusohjeistusta ja yleiskatsausta Kemirasta. Sen jälkeen kaksi työntekijää esittelivät itsensä ja kertoivat opinto- ja urapolustaan: Michael saksaksi ja Sai suomeksi.

Jaoimme porukan kahteen ryhmään labraesittelykierrosta varten. Sai opasti yhtä ryhmää suomeksi ja Michael toista saksaksi. Meille pidettiin mielenkiintoisia miniesitelmiä jätevedenpuhdistuksesta, pakkausmateriaaleista, kaivosteknologiasta ja maaöljyn poraamisesta. Kuten labrassa kuuluukin, pidimme koko ajan suojalaseja ja labratakkeja.

Aika Kemiralla kului niin nopeasti, että jouduimme lopuksi juoksemaan bussiin.

Vierailu oli erittäin mielenkiintoinen ja positiivinen. Kiitämme Michaelia ja Saita mielenkiintoisista esityksistä sekä Felixiä ja Alexia vierailun mahdollistamisesta.

Teksti: Leo K. 10A