Mein Wunsch für Europa 16.5.-19.5.Muutama kuukausi sitten 12. luokkien historian opiskelijat osallistuivat Brysselin Goethe-instituutin järjestämään Mein Wunsch für Europa –postikorttiprojektiin. Sen ideana oli antaa nuorille mahdollisuus muotoilla oma, Euroopan tulevaisuutta koskeva toive ja lähettää se Brysseliin.

Postikortteja saapui yli 250 kappaletta 24 eri maasta. Tuomaristo valitsi niistä 8, joiden tekijät kutsuttiin Brysseliin. Olin yksi näistä onnekkaista ja sain viettää pitkän viikonlopun Euroopan unionin hallinnollisessa pääkaupungissa 7 muun osallistujan kanssa. He tulivat Belgiasta, Ranskasta, Kreikasta, Puolasta, Ruotsista ja Tsekistä.

Opimme paljon Euroopasta ja EU:sta varsinkin Eurooppa-vaaleja silmällä pitäen, kun vierailimme Euroopan Komissiossa ja Euroopan parlamentissa sekä käydessä opastetulla kierroksella Euroopan historian talossa. Keskustelupiirien sekä mielenkiintoisen huippukokous-simulaation puitteissa käsittelimme päivän politiikkaa ja vaihdoimme ajatuksia eri maiden koulutusmahdollisuuksista.

Goethe-instituutin tarjoama luento, kaupunkisuunnistus Brysselissä sekä hieno brasilialainen tanssitapahtuma täydensivät ohjelmaa kulttuurillisesti.

Ehdimme ystävvstyä keskenämme, vaikka vietimme aikaa yhdessä vain muutaman päivän. Viikonloppu oli kaikin puolin antoisa ja hauska, sain uusia ystäviä ja samalla se sytytti uudelleen kiinnostukseni eurooppalaista politiikkaa kohtaan.

Kaiken kaikkiaan matka oli mahtava kokemus, jota muistelen lämpimästi jälkeenkinpäin.

Silvia L. 12b