Venäjänlukijat PietarissaLukion 11. ja 12. luokan venäjänlukijat olivat marraskuussa viikon mittaisella vierailulla ystävyyskoulussamme Pietarissa. Opiskelijat asuivat perheissä, tutustuivat venäläiseen kouluarkeen ja tutustuivat upeaan kaupunkiin. Jännittävän ja kulturellin viikon kohokohtia olivat modernin taiteen museo Erarta ja Talvipalatsissa sijaitseva Eremitaasin taidemuseo.

 

Vierailulla Piskarovskin hautausmaalla tulivat tutuiksi tapahtumat, jotka liittyvät Leningradin piiritykseen toisen maailmansodan aikana. Viimeistä Pietarin-iltaa juhlisti balettiesitys uudessa Marinski-teatterissa.

 

Oli mielenkiintoista seurata arkea ja opetusta valtiollisessa venäläisessä koulussa. Oli vaikuttavaa nähdä, kuinka innokkaasti venäläiset koululaiset opiskelivat saksaa. Myös venäläinen vieraanvaraisuus lämmitti mieltä ja herkulliset tarjottavat maistuivat.

 

Pietarin-matkaa seuranneella viikolla venäläiset opiskelijat puolestaan vierailivat Helsingissä ja tutustuivat kaupunkiin ja Saksalaiseen kouluun.

 

Aino, Eloize, Aleksanteri, Kaisla, Wilma, Ellen, Karoliina, Anna

 

(tiivistäen suomentanut Satu Saarinen)