Kirjailija Juha Itkonen lukiolaisten vieraanaJuha Itkonen vieraili marraskuun lopussa Helsingin Saksalaisessa koulussa kertomassa lukiolaisille kirjoistaan ja kirjailijan työstä. Lukiolaiset olivat lukeneet Itkosen romaanin Anna minun rakastaa enemmän ja monet tämän lisäksi kirjailijan novelleja ja muuta tuotantoa. 11.-luokkalaiset olivat valmistelleet kysymyksiä romaaniin liittyen, ja haastattelun jälkeen saivat myös muut kuulijat kysymysvuoron.

Torstaina 26.11. suomalainen kirjailija Juha Itkonen vieraili koulussamme. Koska olimme lukeneet hänen tuotantonsa toisen kirjan Anna minun rakastaa enemmän, tilaisuus keskittyi suurimmalta osalta siihen. Yllätyin, miten paljon kirjailijan omat kokemukset vaikuttavat kirjaan. Itkosen paljastettua jonkin verran tietoa omasta elämästään ennen kirjan syntymistä, huomasin että useat juoneen liittyvät yksityiskohdat ja eräiden hahmojen piirteet vastaavat kirjailijan kokemuksia ja lähipiiriä. On helpompaa ymmärtää kirjaa, kun on tavannut kirjailijan ja saanut kirjaan liittyvää taustatietoa. Voin sanoa, että Itkosen vierailu vaikutti asenteeseeni kirjaa kohtaan. Henkilökohtaisen tapaamisen jälkeen kirjan jättämä vaikutus minuun muuttui - opin pitämään siitä hieman.

Luca, 10A

Juha Itkonen puhui urastaan kirjailijana ja isänä. Kirjojen esittelyssä hän erityisesti puhui AMRE:sta, jonka olimme lukeneet ennen vierailua. 11.-luokkalaiset olivat valmistelleet kysymyksiä. Tilaisuus oli hienosti toteutettu, ja oli kunnia tavata kirjailija, johon on tutustunut kirjojen kautta.

Aleksi, 10A