Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailulla Helsingin Saksalaisessa koulussaUlkoministeri Erkki Tuomioja lukiolaisten tentattavana

Ministeri Tuomioja vieraili Helsingin Saksalaisessa koulussa torstaina 13.11. Ahtisaari-päivien johdosta. Kyseisiä päiviä vietetään vuosittain Martin-päivän tienoilla ja niiden aikana keskustellaan eri foorumeilla mm. rauhansovittelusta, kansainvälisistä konflikteista sekä niiden ratkaisumahdollisuuksista. Nämä olivat myös lukiolaisten kyselytunnin aiheita mutta sen lisäksi Tuomiojalta kysyttiin mm. ebolasta ja Suomen asemasta tämänhetkisessä maailmanpoliittisessa järjestyksessä. Ministeri pääsi myös kertomaan työstään ja paljasti opiskelijoille noloimman kokemuksensa ministerinä.

Lukiolaiset huolehtivat itse tilaisuuden kulusta. Tuomioja sai musiikkiesityksen lisäksi katsella kaksi Uskalla unelmoida- projektissa tehtyä videoteosta, jotka kannustivat nuoria rohkeuteen ja omiin valintoihin. Tuomiojan oma alkupuheenvuoro koostui useista ajankohtaisista maailmanpoliittisista teemoista. Hän korosti valtioiden keskinäisen riippuvuuden ja kestävyysajattelun merkityksiä nykymaailmassa.

Tilaisuus oli lukiolaisille kaikin puolin mielenkiintoinen ja avartava. Tuomioja vastaili kysymyksiin asiantuntevasti ja monipuolisesti. Antoisa tapahtuma!

12B:n toimitusryhmä


Katso myös: http://www.hs.fi/kaupunki/a1415858191005