Youth for Peace 2023Jo toista kertaa kahden vuoden sisään olemme kokoontuneet muodostamaan rauhanmerkin. Maaliskuussa 2022 Ukrainan sodan alettua tempaus järjestettiin ensimmäistä kertaa, jolloin se pääsi aina koulun vuosikirjan kansikuvaksi asti. Nyt Israelin ja Palestiinan välinen konflikti on yltynyt täysimittaiseksi sodaksi, eikä Ukrainankaan tilanne ole helpottanut. Oli aika näyttää tukemme maailmanlaajuiselle rauhalle toistamiseen. 

Koulussamme on oppilaita, joilla on näillä sota-alueilla sukulaisia ja ystäviä, jotka kohtaavat arjessaan tuhoa ja kuolemaa. Lisäksi kaikki tiedämme, että kaikki lapset ja nuoret eivät pääse käymään koulua ja jotkut ovat alati hengenvaarassa. Halusimme ajatella kaikkia näitä ihmisiä hetken ja osoittaa heille solidaarisuutta. 

Yksi koulun muodostama rauhanmerkki ei lopeta sotia maailmalla, mutta sillä on symbolinen merkitys, nimittäin se, etteivät muiden ihmisten oikeudet ja turvallisuus ole meille DSH:ssa yhdentekeviä. Tahdomme uskoa, että jonain päivänä sota loppuu. Siihen asti näytämme, että välitämme. 

Ketkä: luokkien 8–12 oppilaat 
Milloin: torstaina 26.10.2023 
Järjestäjä: koulun oppilaskunta