Oppilaskunnan puheenjohtajavaalit 2023-2024Torstaina 31. elokuuta yläkoulua ja lukiota odotti koko lukuvuoden päätapahtuma kouludemokratian saralla. Oli aika äänestää uusi oppilaskunnan puheenjohtaja, joka ottaisi vetovastuun oppilaskuntatoiminnasta lukuvuoden 2023/2024 ajaksi. Äänioikeutettuja olivat kaikki luokkien 6–12 oppilaat, ja heillä oli kaksi vaihtoehtoa. Edellislukuvuoden oppilaskunnan puheenjohtaja Leo Kiviniemi (11A) haki jatkokaudelle, ja vastaan asettuivat parina Khadiga Abdelaziz ja Jasmin Semmelmayr (molemmat 10A), jotka puolestaan olivat voittaneet viime kevätjuhlassa palkinnon erityisestä osallistumisesta yläkoulun oppilaskuntaan. Ehdokkaiden taso oli siis erityisen korkea, ja alusta alkaen kilpailusta tiedettiin tulevan jännittävä.

Aamun toisella oppitunnilla äänestivät luokat 6–8 ja kolmannella luokat 9–12. Luokat tulivat yhtä aikaa koulun juhlasaliin, jossa ehdokkaat esittelivät itsensä ja tavoitteensa – saksaksi ja suomeksi. Vaalipuheiden jälkeen siirryttiin luokittain juhlasalin eteen lämpiöön, jossa jokainen oppilas pääsi vuorollaan äänestämään. Vaalivirkailijoina toimineet luottamusoppilaat tarkistivat nimen listasta ja antoivat äänestyslipukkeen, joka pudotettiin lopulta vaaliuurnaan.

Kun molemmat vaalitilaisuudet olivat ohi ja viimeisetkin äänet annettu, oli ääntenlaskun aika. Ääniä annettiin yhteensä 320, joista neljä jouduttiin hylkäämään. Viimein vaalitulos oli selvillä. Leo Kiviniemi sai 200 ääntä, kun taas Khadiga Abdelaziz & Jasmin Semmelmayr -kaksikko keräsi niitä 116. Vaalitulos julkaistiin välittömästi näkyvällä julisteella 2. kerroksessa.

Onnittelut Leolle, joka sai oppilaiden luottamuksen jatkaa oppilaskunnan puheenjohtajana toisen vuoden peräkkäin! Erityiskiitos kuuluu myös Khadigalle ja Jasminille, jotka antoivat erinomaisen vastuksen. Kiitämme myös jokaista torstaina äänestänyttä!