Saksalainen lastenkirjailija Barbara van den Speulhof vierailulla koulussaTorstaina 30.3. koulussamme vieraili saksalainen lastenkirjailija Barbara van den Speulhof, joka tunnetaan erityisesti kirjastaan "Der Grolltroll". Hän oli saapunut kouluun lukemaan ääneen kirjaansa "Die nahezu unerschrockenen Fünf" koulun 3. ja 4. luokkien oppilaille. Kirja kertoo kylässä asuvasta lapsijoukosta, joka yrittää tehdä kaikin mahdollisin keinoin kyläelämästä hieman jännittävämpää.

Lukutilaisuuden päätteeksi oppilaat esittivät kysymyksiä ja keskustelua syntyi todella paljon. "Mikä on lempikirjasi?", "Kuinka kauan kirjan kirjoittaminen kestää?", "Kuinka pitkä on pisin kirjoittamasi kirja?", "Oletko itse asunut kylässä?", "Millaista se oli?".

Lopuksi Barbara van den Speulhof paljasti, mikä hänen mielestään kirjoittamisessa on niin erityistä ja kiehtovaa: kukaan muu ei ole kertonut keksimiäsi tarinoita aikaisemmin ja ne ovat silloin ikään kuin sinun.

Kiitokset tästä inspiroivasta vierailusta! Lämpimät kiitokset myös SSYL:lle (Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto ry) tilaisuuden järjestämisestä!