YstävyysTiistaina 24.1. Helsingin Saksalaisella koululla järjestettiin Saksan ja Ranskan ystävyyssopimuksen eli Elysée-sopimuksen 60-vuotispäivän kunniaksi juhlatilaisuus. Elysée-sopimuksen solmivat silloiset Saksan liittokansleri Konrad Adenauer ja Ranskan presidentti Charles de Gaulle Elysée-palatsissa 22. tammikuuta 1963.

Koulumme lukion ja LFF:n (ranskalais-suomalainen koulu) oppilaat kokoontuivat tapahtumaan kuulemaan asiasta lisää sekä vaihtamaan ajatuksia molemmilla kielillä.

Ranskan ja Saksan suurlähettiläät Agnès Cukierman ja Konrad Arz von Straussenburg sekä useita muita edustajia molemmista maista olivat läsnä tilaisuudessa, ja he kaikki korostivat puheissaan maiden välisten suhteiden merkitystä.

Molemmat maat ovat jo pitkään tehneet tiivistä yhteistyötä ajankohtaisten eurooppalaisten, mutta myös kansainvälisten, talouspoliittisten sekä kulttuuriin liittyvien kysymysten parissa. Tämä tarjoaa nuoremmille sukupolville tilaisuuden keskustella. Samalla se muistuttaa kaikkia myös siitä, kuinka tärkeää on oppia muita kieliä ja päästä siten tutustumaan toisiin kulttuureihin.

Käsittelimme tilaisuuden aikana pienryhmissä mm. molempien kielten yhteisiä piirteitä ja stereotypioita. Lyhyiden videoiden avulla opimme lisää Elysée-sopimuksesta ja Euroopasta, ja niistä oli lopuksi järjestetty vielä pieni tietokilpailu. Juhlatapahtuma päättyi keskustelutuokioihin kulinaaristen herkkujen äärellä.