Tervetuloa joulubasaariin lauantaina 26.11.2022 kello 11-15Helsingin Saksalaisen koulun alumniyhdistys järjestää taas kahden vuoden tauon jälkeen perinteisen saksalaisen joulubasaarin lauantaina, 26.11.2022 kello 11-15 Helsingin Saksalaisella koululla, Malminkatu 14, 00100 Helsinki. 

Joulumarkkinoiden päätarkoitus on tuoda perheet, ystävät ja tutut yhteen sekä nauttia yhdessä perinteisen saksalaisen joulubasaarin antimista, tunnelmasta ja joulunodotusajasta.

Tapahtumapaikkana toimii Helsingin saksalaisen koulun sisäpiha, joka on basaarin ajaksi somistettu jouluisesti. Havunoksien tuoksu, koristellut joulukuuset ja punaiset joulumökit luovat tapahtumalle aidon joulumarkkinoiden tunnelman. Joulubasaarista löytyy jos jonkinlaista ostettavaa: mm. joulukoristeita, koruja, lasiesineitä, käsityötuotteita, sisustusesineitä sekä kynttilöitä, ja täältä useat kävijät ovatkin löytäneet sopivia joululahjoja läheisilleen. Moni basaarilla vieraillut on tehnyt myös hyödyllisiä löytöjä kirpputorilta, jossa myydään edullisesti esimerkiksi pelejä, kirjoja ja leluja. Markkinoilla voi koittaa onneaan myös arpajaisissa, sillä jaossa on vuosi vuodelta hienompia palkintoja.

Harva basaarin vieraista lähtee tapahtumasta nälkäisenä, sillä tarjolla on perinteisiä saksalaisia herkkuja kuten paahdettuja manteleita, braatvursteja ja perunasalaattia, lämpimiä brezeleitä, pipareita ja glögiä – unohtamatta myöskään kotiin vietäviä erikoisuuksia, kuten kotitekoisia marmeladeja, hunajaa, sinappia ja mehuja. Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua myyjäksi basaariin. Monet saksalaisen koulun oppilaistakin tulevat joka vuosi markkinoille kaupittelemaan itse tekemiään tavaroita ja makupaloja.

Perheen nuorimmille puuhastelua riittää askartelu- ja piparinkoristelunurkissa. Elävä taustamusiikki ja koulun kuorojen esitykset, joista voi nauttia esimerkiksi basaarin kahviossa kahvikupin ja herkullisten torttujen sekä kakkujen äärellä, täydentävät tapahtuman lämpimän jouluista tunnelmaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Ystävällisin terveisin

Alumniyhdistyksen hallitus