Ysiluokat Lammin biologisella asemallaKaikki koulumme yhdeksäsluokkalaiset sekä muutama opettaja lähtivät maanantaina, 29. syyskuuta pitkään odotetulle luokkaretkelle Lammiin. Matkalla sinne olivat opettajat järjestäneet meille pienen aarteenetsinnän Lahdessa, johon kuului muun muassa kuuluisan Salpausselän näkötorniin kapuamista sekä oman oppimisvideon tekemistä. Saavuttuamme jälkeenpäin Lammiin, oli meillä vuorossa huoneiden jako ja lisäksi niin sanotun ’’Lerntagebuchin’’ kirjoittaminen. Meidän oli määrä kirjoittaa joka päivä vähän tekstiä tapahtumista, eikä pelkästään selostaa mitä sinä päivänä tapahtui, vaan myöskin tuoda esiin, mitä olimme sinä päivänä oppineet, mikä oli mielestämme kiinnostavinta sekä mikä oli jäänyt meille epäselväksi.  

Luokkaretki kului melko nopeasti, varmaankin siitä syystä, että tekemistä oli runsaasti. Meillä oli paljon erilaisia oppitunteja niin sisällä kuin ulkonakin, lähinnä biologiaan ja maantietoon liittyen. Oppitunnit keskittyivät ensisijaisesti Lammiin ja sen ympäristöön, sekä myöskin sen historiaan, eläimiin ja luontoon. Opimme esimerkiksi, miten katumelu vaikuttaa sammakoiden pariutumiseen ja kuinka siirtolohkareet syntyvät. Tämän lisäksi saimme kuunnella esitelmiä paikallisilta tutkijoilta sekä tehdä itse erityyppisiä kokeita liittyen esimerkiksi metsissä asuviin pieneläimiin.   

Kokonaisuudessaan oli luokkaretki täynnä opettavaisia hetkiä, mutta myöskin hauskanpitoa ja mieleenpainuvia muistoja. Retki yhdisti kaikkien kolmen luokan oppilaita enemmän kuin mikään tähän mennessä viettämämme aika ja voimme vain toivoa, että seuraavillakin yseillä tulee olemaan yhtä hauskaa kuin meillä oli.   

Kerttu 9A