Kaksi DSD 1 -stipendiaattia vierailulla LyypekissäSaksalais-Suomalainen Yhdistys palkitsee vuosittain parhaiten DSD 1 -kielitutkinnossa* menestyneet opiskelijat yhdistyksen stipendillä. Viime vuonna stipendiin liittyvä ja joulukuuksi suunniteltu matka Lyypekkiin jouduttiin siirtämään vallitsevan pandemiatilanteen takia. Matka pystyttiin järjestämään nyt jäljestäpäin ja molemmat stipendiaattimme Martta ja Viivi viettivät neljä ihanaa päivää paikallisten isäntäperheiden luona Lyypekissä.

Viivi: "Vierailimme Lyypekin teollisuus- ja kauppakamarilla ja saimme kuulla mielenkiintoisia asioita saksalaisesta ja suomalaisesta yritysyhteistyöstä. Oli myös kiinnostavaa nähdä, millaisia yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia meidän ja Lyypekin koulun välillä on. Tietenkin tutustuimme myös keväiseen Lyypekkiin ja sen naapurikaupunkeihin."

Martta: "Perjantaina koulupäivän jälkeen lähdin yhdessä isäntäperheeseeni kuuluvan oppilaan kanssa pyörällä vanhaan kaupunkiin ja näin siellä erilaisia nähtävyyksiä, kuten Holsten-portin. Lauantaina vierailin isäntäperheeni kanssa Itämerellä, ja illalla tapasin isäntäperheen lapsen ystäviä."

Haluamme kiittää Saksalais-Suomalaista Yhdistystä ja erityisesti herra Eschenburgia sekä lähettää erityiskiitokset Carl-Jacob-Burckhardt-Gymnasiumille ja siellä erityisesti herra Strehlille sekä molemmille isäntäperheille!

*Vuosittain pidettävä Saksan kielidiplomi (DSD 1) on virallinen kielitutkinto, josta vastaavat Saksan liittotasavallan opetusviranomaiset ja se vastaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoa B1.