22.1.2021 vietettiin saksalais-ranskalaista päivääHelsingin Saksalaisen koulun ja Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun oppilaat juhlistivat Elysée-sopimuksen vuosipäivää (le traité d´Elysée) perjantaina 22.1 yhdessä Ranskan instituutin ja molempien maiden suurlähettiläiden kanssa. Ja vieläpä ranskaksi!

Mikä on Elysée-sopimus?

Elysée-sopimus on Ranskan ja Saksan välinen ystävyyssopimus, jonka Saksan liittokansleri Konrad Adenauer ja Ranskan presidentti Charles de Gaulle allekirjoittivat 22. tammikuuta 1963 Elysée-palatsissa.

Molempien koulujen oppilaat seurasivat vuosipäivän ohjelmaa Teamsin kautta. Erilaisten videoiden ja molempien suurlähettiläiden kanssa käytyjen keskustelujen kautta oppilaat oppivat valtavasti lisää itse ystävyyssopimuksesta sekä sen merkityksestä molemmille maille ja Euroopalle.  Lisäksi tilaisuudessa käsiteltiin Brexitiä sekä tämän hetkistä tilannetta Euroopassa. Lopuksi oppilailla oli mahdollisuus esittää molemmille suurlähettiläille päivää sivuavia kysymyksiä. Tilaisuus oli erittäin informatiivinen ja oppilaille mitä erinomaisin kielikylpy. 😊