Lähes sata ilmoittautunutta Jumu-kilpailuunPandemiasta ja etäopetuksesta huolimatta 25-vuotta täyttävään Jumu-kilpailuun on ilmoittautunut ennätyksellisesti 97 koulun oppilasta. ”Jos huomioimme myös pianosäestäjät, rikomme maagisen 100 ilmoittautujan rajan,” iloitsee Milena Wadle ylpeänä. Hän tuntee luvut, onhan hän hoitanut ilmoittautumissysteemiä jo vuosia. Sen sekä esiintymisohjelmasovelluksen on kehittänyt puolestaan entinen oppilaamme Martin Richter.

Ennen kilpailun alkamista koulumme nuorilla muusikoilla on yksi päivä aikaa harjoitella näyttämöllä. 12.1.-15.1. he pääsevät sitten esittämään taitojaan itse kilpailussa. Näytökset pidetään ”livenä” koulun juhlasalissa ja kaikkien kiinnostuneiden on mahdollista seurata niitä ”livestriiminä” luokkahuoneissa, muissa tiloissa tai vaikka kotona olohuoneessa.

Tutuista kasvoista koostuva Jury on saanut vahvistusta. Robert Bärin, Carlos Jurisin ja Joonas Ruppelin lisäksi siellä istuu tänä vuonna myös Dea Juris, joka on koulumme entinen oppilas sekä menestyvä laulaja. Hänet tunnetaan myös taitelijanimellä Eda Wolf. Ennen Suomeen paluutaan hän asui ja työskenteli yli yhdeksän vuotta New Yorkissa. Suomessa hän on osallistunut lukuisiin erilaisiin musiikkiprojekteihin.

Lisätietoja esiintymisistä ja parhaimmiston juhlakonsertista (16.1.2021) löytyy pian sivulta jumu-dsh.net 

Jumu-kilpailun virallinen YouTube-kanava: Jumu DSH - YouTube