DSH:n 8B purjehduksen koulumestaruuskilpailussa 14.9.2018Helsingin Merisatamassa pidettiin perinteiset koulujen väliset purjehduskilpailut 14.9.2018. Kilpailu purjehditaan HSS Sailing Centerin neljän purjehtijan Laser 16 –nosto- köliveneillä. Kilpailuun saavat osallistua yläasteen koulut yhdellä neljän henkilön joukkueella. Koska tarkoituksena on esitellä kilpapurjehdusta uusille sporttisille nuorille ja saada uusia harrastajia lajin pariin, neljän henkilön joukkueet muodostetaan siten, että kaksi joukkueesta ovat jonkin Suomen Purjehdus ja Veneily r.y.:n virallisen junioriluokan ranking-sarjoissa purjehtivia purjehtijoita (Optimisti, Zoom8, E-jolla, Laser, 29er), mutta kolmas ja neljäs joukkueen jäsen ovat mukana oppimassa ja tutustumassa lajiin. Veneen kipparin tulee hallita kilpailusäännöt.

DSH:n 8B-luokalta kilpailuun osallistui  Erik Huhtiniemi kipparina ja purjehtijajäsenenä Aatos Ämmälahti. Lajiin tutustumassa olivat Erkka Lehtonen ja Marko Misic. Koululta oli myös mukana Leevi Lehtovuori.

Ensimmäinen lähtö oli klo 10, jolloin lounaistuuli puhalsi HSS:n eteläisellä merialueella. DSH:n joukkue  oli A-lohkossa, joka pystyi purjehtimaan suunnitelman mukaiset 3 lähtöä. 8B:n pojat olivat innolla mukana kisassa, ja tiukassa alamerkin kierrossa venekunta voitti sijoituksia hyvällä taktiikalla.  Joukkue DSH oli A-lohkon neljäs.

B-lohkon aloittaessa tuuli on voimistunut merkittävästi, ja ensimmäisen lähdön jälkeen kilpailulautakunta päätti keskeyttää lähdöt ulkoradalla turvallisuussyistä ja siirtyä aallonmurtajan sisäpuolelle, kun kaksi venettä oli haukannut vettä jiipissä ja kaatunut. Veneet nostettiin ylös, miehistö takaisin veneisiin ja palattiin rantaan. Ruokatauon jälkeen aloitettiin yhden kisan finaali, joka sekin sai jännittäviä käänteitä, kun yksi vene kaatui lähtöä odotellessa, ja toinen juuri ennenkuin ylitti lähtöviivan.  Pettymys oli melkoinen, kun finaalit  kutistuivat yhteen kisaan ajanpuutteen takia. Mestaruuteen lopulta purjehti Lagstad Skola 2, hopealle Helsingin Suomalainen yhteiskoulu 1 ja pronssille Uudenkaupungin yhtenäiskoulu. Ensi vuonna uusi yritys!