Avointen ovien päivä koulun kuudessa kerroksessaHeisingin Saksalaisessa koulussa vietettiin avointen ovien päivää lauantaina 20.1.2018. Noin parisataa vierasta ja koulun oma väki saivat nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Koulun porttikäytävässä tulijoita tervehti houkutteleva makkaran tuoksu. Kymppiluokkalaisten oma yritys Curry.fi tarjoili nälkäisille berliiniläisherkku currywurstia. Kastike oli itse valmistettua ja kerrassaan maukasta. Ei ihme, että menekki oli hyvä!

Sisääntuloaulassa oppilaat opastivat vieraita ja apulaisrehtorikin ehti toivottamaan vieraat tervetulleiksi Helsingin Saksalaiseen kouluun. 

Kakkoskerroksessa esiteltiin perheille koulun toimintaa, ja myös saksankielisillä päiväkodeilla oli oma houkuttelevan värikäs infopöytänsä.

Kolmannen kerroksen juhlasalissa nautittiin musiikista. Jugend musiziert -kilpailuviikon päätöskonsertit kiinnostivat niin vieraita kuin oppilaita, opettajia ja vanhempiakin. Salin edustalla oli välillä suorastaan ruuhkaa.

Neljännen kerroksen musiikkiluokassa lukiolaiset harjoittelivat vanhoja tansseja. Pas d´Espagne vaati keskittymistä.

Viidennen kerroksen aineluokissa esiteltiin luonnontieteitä, kieliä sekä opintomatkoja. 11. luokan Saksan-matkasta kerrottiin sanoin, kuvin ja elokuvin.

Biologiaan ja kemiaan oli mahdollisuus tutustua pieniä kokeita tekemällä. Biologian luokassa tutkittiin, mitä ihmisen sisällä oikein on.

Myös matematiikkaa voi opiskella toiminnallisesti erilaisten pelien ja leikkien avulla. Värikkäät kuutiot houkuttelivat laskutehtävien pariin.

Kieltenluokissa saattoi harjoitella vieraita kieliä toiminnallisesti.

Kiinnostavan kierroksen päätteeksi monet nauttivat kuudennen kerroksen kahvilassa kymppien valmistamia leivonnaisia ja kuumia ja kylmiä juomia. Myös näkymä Helsingin kattojen ylle herätti ihastusta. Avointen ovien päivä koulun kuudessa kerroksessa käynnisti mukavasti kevätlukukauden 2018.