Satavuotiasta Suomea juhlittiin arvokkaastiItsenäisyyspäivän aattona 5.12.2017 Helsingin Saksalaisessa koulussa juhlittiin satavuotiasta itsenäistä Suomea. Koulupäivä käynnistyi Maamme-laululla, johon yhtyi koko koulun väki. Päivän ohjelmaan kuului itsenäisyysjuhla ja juhlalounas. Juhlissa kuultiin koulun kuoron esittämä Suomen laulu ja lukiolaistrio Maya Dufourin,  Juha Krudupin ja Julius Thimmin tulkitsema Sibeliuksen Andante festivo. Rehtorin tervehdyspuheen lisäksi kuultiin ala- ja keskiasteen juhlissa koulumme lukiolaisten valmistamat suomen- ja saksankieliset juhlapuheet. Helka Immonen ja Santeri Tani kuvailivat puheissaan menneiden sukupolvien panosta itsenäisen Suomen rakentamisessa ja kertoivat, mistä kaikesta iloitsevat nyky-Suomessa. Marie Borrusch puolestaan puhui itsenäisestä Suomesta tänne Saksasta muuttaneen nuoren näkökulmasta. Lukiolaisten juhlassa puheen piti Helsingin Sanomien toimittaja Heikki Aittokoski, joka käsitteli hyvää ja huonoa nationalismia.

Juhlaa elävöittivät lisäksi neljäsluokkalaisten folkjam-tanssi ja lukion 10. luokkien valmistama kuvakavalkadi ja lyhytelokuva siitä, miltä koulun lähiympäristössä eli Helsingin ydinkeskustassa näytti 100 vuotta sitten ja millaisia nämä paikat ovat nykyään.

Sinivalkoinen kattaus juhlisti koulun ruokalaa, jossa tarjottiin koulun väelle maittava itsenäisyyspäivälounas: karjalanpaistia, perunamuusia sekä lanttulaatikkoa ja jälkiruuaksi mustikkaleivos.

Judit Schwarz 10 C:ltä kuvaa juhlapäivän merkitystä seuraavasti: ”Päivän tarkoitus oli muistuttaa niin suomalaisia kuin saksalaistaustaisiakin tärkeästä tapahtumasta ja siitä, mitä itsenäisyys on suomalaisilta vaatinut.”