Lukuvuosi käyntiin yhteistyöllä ja ryhmäytymälläLukuvuoden alkajaisiksi kymppiluokat eli tuoreet lukiolaiset ja kahdeksannet luokat viettivät ryhmäytymispäivää 15. elokuuta Mustasaaressa. Varttitunnin lauttamatka Seurasaarenselällä sijaitsevalle saarelle irrotti sopivasti arjesta ja viritti positiivista tunnelmaa. Perillä aurinkoisessa saaressa luokat lähtivät kiertämään oppilashuoltoryhmän ja opettajien valmistamaa reittiä, jonka varrella oli kuusi tehtäväpysäkkiä. Tehtäviä ratkottiin ryhmätyönä, ja niitä tehdessä tutustui uusiin ja vanhoihin luokkatovereihin. Luokat kohtasivat yhteisiä haasteita muun muassa lentävällä matolla, merimiessolmuja aukaistessaan ja sokkotehtäviä ratkoessaan. Ohjelman päätteeksi nautittiin herkullinen lounas.

Luokka 8C kirjoitti ryhmäytymispäivästä seuraavasti:

 - Mustasaaressa, jonne menimme lautalla, oli hauskaa. Parasta siellä olivat lampaat, joita sai silittää. Pelasimme monta ryhmädynaamista peliä. Saimme myös hyvää lämmintä ruokaa. - Meta C.

 - Mustasaaressa parasta oli yhdessäolo, vapaa-ajasta nauttiminen ja ryhmähenkeä nostattavat leikit. Lisäksi saimme silitellä lampaita, pelata jalkapalloa ja syödä hyvää ruokaa. Pisteenä i:n päällä sääkin suosi meitä. Oli aurinkoista, hieman poutaista, ja saarella tietenkin tuuli. Porottavan auringon takia pieni tuulenvire oli kuitenkin miellyttävä. - Iiris M.

 - Mustasaaressa parasta olivat lampaat. Myös pelit luokan kanssa olivat hyviä. Siellä oli hyviä korvapuusteja. - Mats S.

 - Mielestäni Mustasaaren retki oli hyvin mukava. Parasta oli silitellä lampaita, ja vapaa-aika oli luonnollisesti hyvin mukavaa. Ruoka oli myöskin aika hyvää. - Roope K.

 - Mustasaari oli kiva. Me saatiin silittää tosi pehmeitä lampaita. Ne eivät välittäneet yhtään, mutta kanat melusivat liikaa. Ruoka oli semihyvää. - Julius T.

 - Mustasaari oli mielestäni tosi mukava. Tykkäsin kovasti ihanista lampaista. Ruoka oli hyvää ja täyttävää. Saari oli kaunis, kotoisa ja ilma oli mahtava! Kiitos!! - Daniela K.