7B ja Jumalten kosto7B-luokka vieraili perjantaina 19.5. Teatterimuseossa. Vierailu tapahtui äidinkielen tuplatunnilla. Luokka lähti museoon, sillä se halusi tutustua teatterin maailmaan. Vierailu kesti tunnin, ja sinä aikana perehdyttiin muun muassa teatterin tekemiseen.

Vierailun aluksi katseltiin teatterinaamioita, jotka olivat tulleet eri puolilta maailmaa. Opas kertoi, miten eläytyä lavasteisiin ja naamioihin niin, että katsoja tuntisi erilaisia tunteita. Tämän jälkeen dubattiin videoita, kokeiltiin erilaisia valotehosteita ja tansseja sekä esiinnyttiin green screenillä. Valokokeilussa luokka huomasi, miten valo voi muuttaa esityksen tunnelmaa. Oppilaat saivat kokeilla näitä kaikkia myöhemmin vielä pienryhmissä.

Asujen ja valokokeiluiden jälkeen luokka 7B alkoi suunnitella näytelmäänsä. Se suunniteltiin Roope Havun idean pohjalta, joka oli jumalien kosto ihmisille heidän epäuskoisuudestaan. Suunnitelmaan kuului muun muassa Donald Trumpin esiintyminen. Suunnitelman valmistumisen jälkeen esintyjät lähtivät pukeutumaan esitystä varten.

Pukujen ja näytelmän suunnittelemisen jälkeen 7B otti näyttämön haltuunsa. Oppaan selostaessa tarinaa eteenpäin oppilaat uppoutuivat rooleihinsa jumalina sekä ihmisinä. Myös muut Teatterimuseon vierailijat pääsivät nauttimaan 7B-läisten näytelmästä, sillä se näytettiin aulan ruudulla. Loppujen lopuksi ottivat näyttelijät ryhmäkuvan roolivaatteissa muistoksi loistavasta esityksestä.

”Retki Teatterimuseoon oli mukava ja opimme paljon mm. tehosteiden käytöstä”, sanoo Henna S. ”Mielestäni oman näytelmän tekeminen oli museossa hauskinta, ja olisin halunnut sen tekemiseen vähän enemmän aikaa”, kertoo Sakari A.

Teatterimuseo on erikoismuseo, jossa tehdään teatteriin liittyviä asioita ja opetetaan sen historiaa. Museo sijaitsee Helsingin Salmisaaressa. Se on rakennettu entisen kaapelitehtaan tiloihin vuonna 1962 lahjaksi 90-vuotiaalle suomalaiselle teatterille. Museossa kerrotaan Suomen ja muun maailman teatterin historiasta, ja siellä on myös työpajoja.

Teksti: luokka 7B

Kuvat Satu Saarinen