Lento - ensin täytyy uskoa, että pärjääKuolema on vaikea aihe käsitellä, erityisesti, jos olet pieni lapsi. Kallion lukion Lento-musikaali, jota kävin luokkani 8b:n kanssa katsomassa, on kuitenkin mielestäni onnistunut siinä erikoisen hyvin. Lento kertoo kuusivuotiaan Ellin elämästä, kun hänen veljensä kuolee yllättäen. Musikaalissa Elli koittaa käsitellä kokemaansa traumaa, ja selittää itselleen samalla, mihin Veeti on mennyt. Lapselle on vaikeaa ymmärtää kuolemaa, varsinkin se, että joku ei enää ole olemassa. Tarinan ajan Elli etsii omaa käsitystään kuolemasta.

Eri hahmot musikaalissa kertovat eri uskomuksista kuolemanjälkeisestä elämästä. Ellin äiti saa hänet ajattelemaan taivasta, Veetin tyttöystävä kertoo hautausmaalle haudatuista ihmisistä. Veeti on varmaan opetellut lentämään, ja lentänyt taivaaseen ilman minua, Elli ajattelee. Ikävä painaa Elliä, ja saa hänet kuvittelemaan kaikenlaista. Elli aikoo opetella lentämään, ja lentää taivaaseen Veetin luo.

 Musikaalista tuli paljon tunteita, ja mielipiteet jakautuivat kahtia. Oli niitä, joiden mielestä musikaali oli upeaa taidetta, ja niitä, jotka uhosivat, että olisivat kirjoittaneet itse paremman. Kallion lukiolle kyllä aplodit, itse sävelletyt kappaleet näyttivät miellyttävän kaikkia.

Milli K. 8B

 8B Lentoon menossa