Aikamatka keskiajan TurkuunLuokkamme 8B:n Lutheria larpaten -projekti Kulosaaren yhteiskoulun kanssa huipentui 26.1. järjestettyyn Turun-matkaan. Tutustuimme keskiaikaan Turun kaupungissa käymällä ensin Turunlinnassa, sitten birgittalaisluostarissa, Turun yliopistossa ja tuomiokirkossa. Linnassa opastettu kierros kävi nopeasti läpi Turunlinnan keskiaikaiset vaiheet. Tutustuimme myös tarinaan Jaakko Ilkan pakenemisesta muuten pakovarmaksi todetusta vankisellistään Turunlinnan keskeltä.

Seuraavana kohteena oli birgittalaisluostari, ja siellä söimme maukkaan lounaan: kanaa ja paistettuja mausteperunoita, jälkiruoaksi mustikkakiisseliä ja tiikerikakkua. Rauhallinen tunnelma ja yksinkertainen sisustus rentouttivat mielen ja valmistivat meitä sisäistämään tietoa seuraavan kohteemme, Turun yliopiston luennoilta. Vaaleankeltaisen rauta-aidan takana arvokkaalta mutta samalla yksinkertaiselta näyttävä yliopisto tarjosikin laajan tietopaketin keskiajan Turusta, siellä asumisesta ja perheestä, sekä Turun palosta vuonna 1827.

 

Mielet tietoa pursuen suuntasimme päivän viimeiseen kohteeseen, vanhaan Turun tuomiokirkkoon. Opas tunsi asiansa ja opasti meidät vanhojen holvien ja kivilattioiden halki takaisin keskiajalle.

Takaisintulomatkalla bussissa jokainen mietti oppimiaan asioita ja oli tyytyväinen näin tapahtumarikkaan päivän vihdoin päättyessä.


Kiitokset 8b:ltä kaikille, jotka auttoivat tämä upean kulttuurimatkan järjestämisessä!

Teksti Milli K., kuvat Anna S.